[AUDIO] Mâine este ultima zi pentru subvenţiile la motorină, ovine şi caprine

apiaFermieri cărăşeni care doresc să beneficieze de subvenţie la motorină mai au doar o zi la dispoziţie pentru a depune cererile. Acestea se vor înainta doar sediului judeţean al APIA Craş-Severin, din Reşiţa.

Până acum, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristina Bodnariuc, au fost depuse, în 2013, doar 28 de cereri, spre deosebire de anul trecut, când au fost 74 de solicitări pentru subvenţionarea motorinei.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21 de euro pentru 1.000 de litri de motorină utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Cristina Bodnariuc, purtător de cuvânt al APIA Caraş-Severin, despre subvenţia la motorină:

De asemenea, crescătorii de ovine şi caprine din zonele defavorizate ale judeţului Caraş-Severin mai pot depune până mâine, inclusiv, cereri pentru subvenţionare.

Termenul pentru depunerea cererilor a fost prelungit până în 13 decembrie, din cauza numărului scăzut de solicitări. Până acum au fost înregistrate aproximativ 700 de solicitări, pentru peste 85.000 de capete, a mai precizat purtătorul de cuvânt al APIA Caraş-Severin, Cristina Bodnariuc.

Potrivit APIA, de această subvenţie pot beneficia crescătorii de ovine şi caprine persoane fizice, juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate.

Cele mai citite

Related Articles