Ieri a fost marcată Ora Pământului

ora--pamantului

Să lăsăm Pământul să respire liber timp de o oră!

Ora Pământului a fost marcată sâmbătă, 29 martie în intervalul orar 20.30 -21.30, de către municipalitatea timişoreană în colaborare cu World Wide Found For Nature România alături de cetăţeni, organizaţii şi instituţii din peste 7.000 de oraşe de pe întreg mapamondul. Pentru a marca acest eveniment, Casa de Cultură a Studentilor din Timişoara a organizat de la ora 20.30 pe strada Mărăşeşti un spectacol de music hall şi cover-uri susţinut de studenţii Facultăţii de Muzică din municipiul de pe Bega. Pentru a sprijini intenţia de a economisi consumul de energie electrică municipalitatea timişoreană a oprit iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central.

Şi reşiţenii s-au alăturat acestei iniţiative mondiale printr-o acţiune a Asociaţiei culturale “Euroland Banat” din municipiu în colaborare cu Primăria oraşului şi unităţile de învăţământ din urbe. Acţiunea a avut loc în Centrul municipiului de pe Bârzava, iar municipalitatea a întrerupt timp de o oră alimentarea cu energie electrică a iluminatului ambiental din acest perimetru, a precizat Andrei Szabo, organizatorul evenimentului.

Conform Wikipedia.ro, Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la  21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în metropola australiană a scăzut între 2,1% și 10,2% în acea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni.

Sursa foto: www.cugetliber.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles