Prefectul Ioan Dragomir: „multe acte au fost emise pe repede înainte“

Serviciul Juridic al Prefecturii Caraș-Severin (Serviciul Verificarea Legalităţii Actelor, a Aplicării Actelor Normative şi Contenciosului Administrativ) a verificat în acest an, peste 27 de mii de hotărâri ale consiliilor locale sau dispoziţii ale primarilor din judeţ. Cele mai multe dintre actele atacate în instanţă sunt ale Consiliului Local Reşiţa, a declarat prefectul Ioan Dragomir.

„Reşiţa este, recunoştem şi noi, într-o transformare. Pe lângă faptul că este lungă, acum începe să se şi lăţească în acel cartier Mociur. Bună parte din actele atacate au legătură cu această zonă. Din păcate, multe acte au fost emise pe repede înainte. Cred eu că o vină îl are Serviciul Juridic sau secretarul general al UAT Reșița cu care, din păcate, nu am avut o discuţie. Am înţeles că reprezentanţi ai Primăriei au spus că nu au avut dialog cu noi. Nu au avut fiindcă nu ni l-au solicitat. Telefoanele noastre sunt deschise, uşa biroului la fel, până la acestă oră nu a fost niciun demers în acest sens. Aceasta este situația la această dată, sperăm ca în 2024 să fie o colaborare mai bună“, a precizat Dragomir.

La nivel de județ, sunt 51 de acţiuni atacate în instanţă şi o dispoziţie de primar. Tot în acest an, au fost atenţionaţi 28 de secretari generali pentru neîntocmirea şi netransmiterea în termen a documentaţiilor către Instituţia Prefectului.

Cele mai citite

Related Articles