Avertizare cod galben de vânt pentru cea mai mare parte a ţării 

Se strică vremea din această după-amiază în aproape toată ţara. De la ora 14:00 intră în vigoare un cod galben de vânt, ninsori moderate şi viscol. Specialiştii spun că vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sudul Olteniei, în Transilvania, în Maramureş, nordul Crişanei şi la munte vor fi rafale de 55-70 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari rafalele vor depăşi 100 de kilometri pe oră, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

în intervalul: 05 februarie, ora 08:00 – 05 februarie, ora 22:00 va fi în vigoare în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură un Cod portocaliu de intensificări ale vântului şi zăpadă viscolită.

Potrivit ANM, în zona înaltă (la altitudini de peste 1.700 m) a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110 – 120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte redusă.

Judeţele vizate, parţial, de Codul portocaliu, sunt: Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

Spre seară, aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile care vor topi stratul de zăpadă, iar la peste 1.500 de metri va ninge. Codul galben se va extinde luni dimineaţă; astfel, pe parcursul zilei vântul va sufla cu putere în aproape toată ţara. La munte vor fi rafale de 70-100 de kilometri pe oră, iar în Transilvania, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65-75 kilometri pe oră.

În Crişana, Maramureş, Dobrogea, local în Banat şi Moldova şi în restul Olteniei şi Munteniei vor fi intensificări locale şi temporare, cu viteze ceva mai mici. În zona de munte vor fi precipitaţii moderate cantitativ, vor predomina ploile, iar la peste 1.700 de metri va ninge viscolit.

Tot luni, pe parcursul zilei, zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură va fi sub incidenţa unui cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului şi zăpadă viscolită, iar vizibilitatea va fi foarte scăzută.

De același autor

Related Articles