Începe şcoala … suntem pregătiţi?

deschidere la Scoala Tietz

Deşi au mai rămas doar câteva zile până va suna din nou clopoţelul, doar un sfert din unităţile şcolare din Caraş-Severin au autorizaţie. Toate unităţile de învăţământ din Reşiţa au obţinut în ultima săptămână autorizaţia, dar sunt probleme la şcolile din judeţ, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Forfota e mare la cabinetele doctorilor de familie din Caraş-Severin. În aceste zile, părinţii aleargă după avizul medical de intrare în colectivitate, ca să-şi poată duce copiii la grădiniţă sau la şcoală. Documentul se eliberează gratuit, cu o programare făcută înainte. Cine vrea să-l obţină pe loc plăteşte o consultaţie, adică între 25 şi 30 de lei. Controlul de rutină înainte de începerea anului şcolar e obligatoriuî pentru toţi copiii care merg la gradiniţă şi în clasa pregătitoare. Adeverința eliberată atestă că elevul e sănătos şi apt pentru învăţământț fără să aibă boli transmisibile, a declarat medicul Maria Preda.

…………………………………………..

La nivelul judeţului Caraş-Severin, factorii responsabili în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în unităţile de învăţământ au întocmit un plan comun de acţiune pentru noul an şcolar. Acesta vizează gradul de asigurare a unităților de învățământ cu sisteme de supraveghere video, a pazei proprii în incinta școlilor și perimetrul acestora şi misiuni de patrulare în zonă. Din cele 453 de unităţi de învăţământ 427 vor fi supravegheate de poliţişti, 18 de către jandarmi, iar la alte 8 şcoli patrulele vor fi realizate de poliţiştii locali. „Sunt şi şcoli care au supraveghere video, numărul acestora fiind de 88. De asemenea, 52 de unităţi de învăţământ au pază”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, agent principal Ancuţa Cheţan.

…………………………………………….

În câteva zile clopoţelul va anunţa începerea unui nou an şcolar. Sunt însă unităţile de învăţământ pregătite pentru a-şi primi elevii? Sunt părinţii gata să facă faţă tuturor cerinţelor astfel încât elevii să beneficieze de cea mai bună instruire? Dar cadrele didactice? Radio România Resita vă propune astăzi o radiografie a instrumentelor “logistice” şi umane la început unui nou an şcolar.

Cele mai citite

Related Articles