[VIDEO-FOTO] ”Centurile negre” și-au arătat valoarea la kata și kumite într-o nouă ediție a Cupei Reșița WUKF

671

Cupa Reșița WUKF 2018 a fost câștigată de karateka de la Clubul Banzai Arad

Peste 200 de sportivi au luat parte sâmbătă, 13 octombrie la Cupa Reșița WUKF și la Campionatul Național Școlar de karate Do, legitimați la 18 cluburi din România și unul din Bulgaria. Cupa Reșița WUKF a fost câștigată de karateka de la Clubul Banzai Arad, urmați de cei de la Haskovo Bulgaria și cei de la Bistrița Năsăud.

Am dialogat cu câteva sportive de top ale României:

În competiția rezervată elevilor s-a impus Palatul Copiilor Petrila, pe doi a fost Clubul Copiilor Deva, iar pe trei Palatul Copiilor și Elevilor Reșița,cercul de karate, coordonat de sensei Zoltan Lipan. Reșițenii au vorbit și ei despre paticiparea în acest concurs:

Despre competiție a vorbit și președintele Federației Române de Karate WUKF, Liviu Crișan:

 

Inițiatorul acestei competiții este sensei Zoltan Lipan, care la rându-i a vorbit despre importanța acesui eveniment organizat în Banatul Montan:

În întrecerile școlare s-au aflat pe tatami și persoane cu dizabilități, care s-au simțit minunat alături de ceilalți copii și adolescenți aflați la Reșița.

Cele două competiții desfășurate la Reșița au constituit verificări înaintea Campionatului European de la Malta. Sportivii reșițeni sunt legitimați la CSM Școlar Reșița, iar 9 dintre ei fac parte din lotul național de copii și juniori al României.

Organizatorul principal al evenimentului este Palatul Copiilor Reșița, cercul de karate, împreună cu Inspectoratul Școlar județean Caraș-Severin, Consiliul Local Reșița. Organizatorii le mulțumesc tuturor pentru implicare și Consiliul Județean Caraș-Severin, care a pus la dispoziție sala polivalentă pentru desfășurarea competiției în cele mai bune condiții.

Cristina Corocan