[VIDEO-FOTO] Performanță deosebită pentru handbalistele junioare IV ale Liceului Traian Vuia Reșita: sunt campioane naționale!

887

Update: Turneul final al junioarelor IV s-a încheiat cu un succes deplin pentru echipa Liceului Teoretic Traian Vuia Reșita.

Reșițencele, antrenate de prof. Lucia Moruț, au devenit campioane naționale, pentru prima dată pentru handbalul reșițean. S-au clasat primele din 16 cele mai bune echipe ale României.  

În finala pentru aur, Liceul Teoretic Traian Vuia Reșita a dispus de Torok Râmnicu Vâlcea cu 16-15, echipa antrenată de nimeni alta decât marea performeră a handbalului din țara noastră, Maria Torok.

La finalul partidei antrenoarea Lucia Moruț a declarat:

”A fost un turneu foarte greu, toate meciurile au fost foarte grele, pentru că am întâlnit cele mai bune echipe ale României. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot. Sunt foarte bucuroasă că fetele mele m-au ascultat și au pus în valoare aproape tot ceea ce am făcut noi la antrenament. La această vârstă, este foarte greu, dar le mulțumesc foarte mult. Am o echipă ordonată și în teren și în afara lui. Handbalistele au dat dovadă de mult caracter. Am câștigat o medalie de aur și nu știu dacă Reșița mai are vreuna similară. Este o medalie muncită, cucerită cu sudoarea lor și a mea. Mulțumesc tuturor că au fost alături de noi. De asemenea, vreau să le mulțumesc organizatorilor și oficialităților din oraș. Reșița este un oraș mic, dar este cunoscut pe plan sportiv la toate nivelele și la toate secțiile. Suntem campioanele României!”.

Pe lângă medaliile de aur și cupa de campioane, trei dintre junioarele reșițene s-au ales cu premii speciale: Roxana Voina golgheter și cea  mai bună jucătoare a turneului, Ioana Danielescu –cel mai bun pivot, și cea  mai bună jucătoare a turneului și cea care a câștigat practic finala, Lorena Scurtu-cel mai bun  portar.

Și antrenoarea medaliatelor cu argint, Maria Torok a fost mulțumită de performanța echipei sale:

”Și eu sunt bucuroasă. Totuși am obținut un rezultat nesperat de care sunt foarte mulțumită și sunt mândră de fetele mele. Vreau să felicit și echipa reșițeană și cred că am oferit un meci frumos, de ambele părți.„

Roxana Voina:

”Mă simt foarte fericită și mă bucur că am colaborat bine cu colegele mele, că am lucrat bine în echipă și că am ocupat locul I. Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt acum. Sunt foarte bucuroasă și toate colegele mele sunt la fel. Ne bucurăm toate de acest premiu imens.Vreau să mulțumesc d-nei prof. Lucia Moruț pentru tot ceea ce ne-a învățat și, de asemenea, părinților.”

Ioana Danielescu:

”Sunt foarte fericită că am ieșit campioanele României. Publicul a fost excelent, am avut o galerie foarte frumoasă. Eu am luat premiul pentru cel mai bun pivot. Consider că am cea mai tare echipă din toată țara. Suntem foarte, foarte fericite.Mulțumesc d-nei prof. Lucia Moruț și dl-ui prof. Cornel Moruț, mulțumesc tuturor.”

Lorena Scurtu:

”A fost destul de greu. Am avut multe reușite, dar și eșecuri. În final am reușit să luăm locul I și eu am reușit să obțin titlul de cel mai bun portar al turneului.Mulțumim mult galeriei, mulțumim pentru tot.”

Premierea a fost oficiată de reprezentanți ai Federației Române de Handbal și de viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica:

”A fost un spectacol deosebit în sala polivalentă din Reșița. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei competiții și vreau să-i felicit pe toți cei care au participat. Vreau să le felicit pe fetele noastre pentru prestația pe care au avut-o și pentru victoria din finală. M-au încântat determinarea, dăruirea și dorința de victorie a handbalistelor reșițene. De asemenea, vreau să o felicit pe d-na profesoară Lucia Moruț, fără de care nu ar fi fost posibilă obținerea acestor rezultate. D-na Moruț este egal cu PERFORMANȚA! Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru handbalul reșițean și sunt convins că și de acum înainte vom avea multe rezultate frumoase, pe care ni le va aduce împreună cu sportivii pe care-i antrenează”.

Pe locul III pe țară la junioare IV s-au clasat handbalistele de la CSM București, care a dispus de CSM Miercurea Ciuc.

Turneul final s-a desfășurat la sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia și în sla polivalentă din oraș. Echipele participante au fost: ACS United Galați, CSM București, LPS Banatul Timișoara, CS Pheonix Baia Mare, CSS Bacău, CSO Pantelimon, CSS Petroșani, CSM Miercurea Ciuc, CSS Galați, Tricolorul Breaza, ASC Corona Brașov, LPS Vaslui, CSM Ploiești, HC Torok Râmnicu Vâlcea, CSS Cluj-Napoca și nu în ultimul rând, Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița.

Turneul a fost organizat în colaborare de Liceul Traian Vuia Reșița și Liceul Banatul Timișoara, cu susținerea Primăriei Reșița, Consiliului Local Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției Județene pentru Sport Caraș-Severin, Asociațiilor Județene de Handbal Caraș-Severin și Timiș și Federației Române  de specialitate.

Cristina Corocan

——————————-

Update: Victorie după victorie pentru echipa Liceul Teoretic Traian Vuia  Reșita în turneul de handbal al celor mai bune junioare IV ale României, competiție găzduită de muncipiul Reșița.

Sâmbătă seara, ”prințesele” antrenate de prof. Lucia Moruț au punctat decisiv în jocul cu CSM Miercurea Ciuc, de care au trecut la scor 26-16, la pauză 13-8.

Astfel reșițencele s-au calificat în finala mare, unde vor lupta pentru aur chiar cu echipa Torok Râmnicu Vâlcea, de care a dispus tot sâmbătă, cu 20-15.

Publicul reșițean este așteptat să susțină frumoasa echipa reșițeană în finala ce va începe la ora 12.00.

Înaintea acesteia, de la ora 11.00 se vor confrunta pentru locurile 3-4, CSM București și CSM Miercurea Ciuc.

————————

Sâmbătă,16 iunie formația reprezentantă a județului Caraș-Severin a dispus de Torok Râmnicu Vâlcea cu 20-15 și astfel s-a calificat între primele 4 echipe ale țării.

Publicată de Lucia Morut pe Sâmbătă, 16 iunie 2018

Sâmbătă seara, de la ora 19.00 în sala polivalentă din oraș echipa Liceul Teoretic Traian Vuia Reșita joacă cu CSM Miercurea Ciuc pentru calificarea în finala mare. O victorie le-ar duce în lupta pentru medaliile de aur.

Publicul reșițean este așteptat să susțină echipa reșițeană, coordonată de prof. Lucia Moruț.

—————–

Echipa de handbal junioare IV a Liceului Traian Vuia din Reșița a câștigat primul joc din primul joc din turneul final ce a început astăzi în orașul de pe Bârzava.

Reșițencele s-au impus clar cu 21-15 în fața formației reprezentante a județului Prahova, Tricolorul Breaza. La finalul jocului antrenoarea echipei reșițene, prof. Lucia Moruț a afirmat:

În această după-amiază, de la ora 18.00 echipa Liceului Traian Vuia din Reșița întâlnește o adversară de temut, Corona Brașov.

———————————–

Federația Română de Handbal a decis ca Reșița să fie gazda în acest an a turneului final din competiția junioarelor IV. Astfel în orașul de pe Bârzava au sosit cele mai bune 16 echipe din țară, printre competitoare aflându-se și formația Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa, cu speranțe mari la ocuparea unui loc pe podiumul national. Antrenoarea reșițencelor, Lucia Moruț este încântată că forul național a ales Reșița ca să găzduiască acest turneu, după 9 ani de pauză:

”Sunt foarte bucuroasă că Federația ne-a ales pe noi. Din 2009 n-a mai fost un turneu final la Reșița, la nivel de juniori, ultima dată a fost tot la mine, la masculin. Sunt foarte bucuroasă că am ajuns până aici cu aceste fetițe. În trei ani de zile aceste jucătoare au participat la patru turnee finale. Suntem 16 echipe la start, cele mai bune din țară. Fetele sunt dornice să câștige, foarte bucuroase că au ajuns la un asemenea nivel și că acest turneu este la noi acasă. Îmi doresc o medalie, dar și să ajungi până aici nu este ușor.”    

Și jucătoarele reșițene au vorbit despre implicarea lor, trup și suflet, în participarea la acest turneul final.

Ioana Danielescu:

”Sunt foarte fericită că am ajuns în turneul final. Ne dorim să luăm o medalie, dar dacă nu se poate măcar în primele 8 să fim. Sper ca să fim la fel de unite ca în turneul semifinal și să câștigăm cât mai multe meciuri.”

Roxana Voina:

”La acest turneu final ne dorim să ocupăm locul I, să jucăm foarte bine și, dacă nu se poate, măcar să fim printre primele echipe. Dificultatea este foarte mare, sunt echipe foarte bune, dar sper să câștigăm.”

Turneul final de handbal al junioarelor IV se va desfășura la Reșița în perioada 14-17 iunie. Partidele se dispută, în paralel, la sala Liceului Traian Vuia și la sala polivalentă din municipiul de pe Bârzava.

Turneul este organizat în colaborare de Liceul Traian Vuia Reșița și Liceul Banatul Timișoara, cu susținerea Primăriei Reșița, Consiliului Local Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției Județene pentru Sport Caraș-Severin, Asociațiilor Județene de Handbal Caraș-Severin și Timiș și Federației Române  de specialitate.

Cristina Corocan