Canoistul cărășean, Marius Milu se află în fața celui mai important pas din cariera lui de până acum

950

Canoistul cărășean se pregătește să facă cel mai important pas din cariera sa de până acum, participarea la Campionatul European de seniori de la Belgrad!

Canoistul Marius Milu, născut în comuna Cornereva din Caraș-Severin, se pregătește pentru cea mai importantă competiție din cariera sa de până acum: Campionatele Europene de seniori. În prezent se află în cantonament la Snagov cu componenții lotului olimpic de seniori al României.

Marius Milu a vorbit despre acest pas important pentru el:

”Sunt în pregătire la Snagov cu lotul olimpic de canoe. Suntem în lot 8 persoane și doi antrenori: Florin Popescu, principal și Petre Kondrat, secund. La Belgrad o să fim doar 6 sportivi, canoe de 4 și de dublu. Pentru mine urmează cea mai importantă competiție din carieră: Campionatul European de seniori! Vreau să obțin un loc cât mai bun, sper chiar la o medalie, alături de colegii mei în proba de canoe 4 pe distanța de 500 m.  Eu mă pregăteam și pentru Campionatul European de Tineret și nu eram sigur că o să ajung și la Europenele de seniori. A fost greu, e concurența mare, dar cu ambiție am reușit să intru și în barca de 4 a seniorilor. ”

Alături de Marius Milu în barca de 4 pentru Campionatul European se vor mai afla:Cătălin Chitila,Andrei Ștefan Strat și Gheorghe Alexandru Stoian.

Campionatul European de Caiac Canoe se va desfășura în perioada 8-10 iunie la Belgrad.

Canoistul cărășean Marius Milu a cucerit trei medalii la Campionatele Naționale de seniori, desfășurate la Bascov, în județul Argeș. A devenit campion național la canoe-4, 1000 m, cu echipa CSA Steaua București, în componența: Cătălin Chirilă, Andrei Strat și Gabriel Gheoca. A fost de asemenea prezent în finala Campionatului European de Tineret și Juniori, la canoe 1, unde a concurat pe distanța de 500 metri.

Cristina Corocan