[AUDIO -FOTO] Mărșăluitorii reșițeni au încheiat sezonul competițional cu încă 11 medalii

84

Mai mulți componenți ai secțiilor de atletism de la CS Universitatea Reșița și Clubul Sportiv Municipal Reșița au mărșăluit spre medalii la București, la finalul săptămânii trecute. S-a desfășurat Campionatul Național de 50 km marș masculin și 10 km marș feminin.

Reșițenii s-au întors acasă cu 11 medalii, la individual și pe echipe: 5 de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

Antrenorul federal Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reșița a vorbit despre rezultatele băieților la Campionatul Național de 50 km marș seniori și tineret.

La masculin, pe locul I s-a clasat Alin Știrbu (CSU Reșița-CS Muscelul Câmpulung Muscel), urmat de coechipierii săi: Narcis Mihăilă și Marius Cocioran, ambii legitimați la CSM-CSU Reșița și de Ionuț Dogaru de la CSM-CSU Reșița. Acesta din urmă, prin timpul realizat, a devenit campion național la Tineret.

“Pentru Ionuț a fost prima cursă la 50 km marș și suntem bucuroși că pe lângă cei trei sportivi consacrați (doi dintre ei participând și la Jocurile Olimpice), reușim să aducem din spate și alți atleți de categoria Tineret, care sperăm să se bată de la egal la egal cu ceilalți seniori”, a spus Octavian Măzăran.

Echipa CSU Reșița a devenit campioană națională în componența: Alin Știrbu, Narcis Mihăilă, Marius Cocioran, Ionuț Dogaru.

Despre cum au evoluat fetele la actuala ediție de Campionat Național a vorbit antrenorul Gheorghe Ardeleanu:

Echipa feminină a Universității reșițene, în componența: Mihaela Pușcașu, Valentina Tincu, Lăcrămioara Căruceriu, Loredana Cocoș a luat aurul la Tineret și argintul la senioare. La individual, Mihaela Pușcașu de la CSU Reșița-CSM Onești a obținut medalia de aur la Tineret și medalie de bronz la senioare. Olimpica Ana Rodean de la CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia a ocupat locul II la senioare. Valentina Tincu a intrat în posesia medaliei de bronz la tineret.

”Sunt bucuros că pe lângă aceste fete am mai avut și o junioară cu o evoluție destul de bună”.

Pentru mărșăluitorii reșițeni urmează o scurtă vacanță, deoarece sezonul competițional s-a încheiat. După revenirea din vacanță se vor deplasa într-un cantonament la Băile Herculane sau Băile Felix.

Mărșăluitorii reșițeni sunt antrenați de Iosif Măzăran, Octavian Măzăran și Gheorghe Ardeleanu.

sursa foto:CS Universitatea Reșița

Cristina Corocan