Filmul românesc are o nouă stea – Ilinca Manolache!

Asociația de filmologi International Cinephile Society și-a anunțat câștigătorii premiilor din acest an (pentru lansările din 2023), printre ei numărându-se Ilinca Manolache pentru Descoperirea anului: cea mai bună interpretare.
Motivația juriului a sunat astfel: „Fascinându-ne încă din prima clipă în care a apărut pe ecran – prin tot acel șofat și toate acele interviuri și comentarii video hilare ale lui Bobiță, alter ego-ul ei vulgar –, Ilinca Manolache a fost o adevărată revelație în Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (…).”

Deși filmul își continuă distribuția, atât festivalieră cât și cinematografică, Radu Jude a anuțat că are deja alte două filme în postproducție, documentarul de montaj 8 ilustrate din lumea ideală (realizat alături de Christian Ferencz Flatz) și Sleep, un lungmetraj experimental inspirat de Andy Warhol.

Ilinca Manolache este fiica actorului Dinu Manolache și a actriței Rodica Negrea. A absolvit Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, clasa prof. Adrian Pintea, Florin Grigoraș și Mihai Constantin. În 2016, a primit Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolurile din spectacolul „Anul dispărut. 1989”.
Ilinca Manolache a interpretat roluri în filmele lui Radu Jude Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2018), Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (2021), respectiv rolul principal in Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (2023).

Sursa : International Cinephile Society

De același autor

Related Articles