Ascultă Radio România Reșița Live

Tort Red Velvet

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tortul de catifea roșie sau tort roșu velvet, pe care vi-l propun, este de fapt un tort cu două straturi de glazură de brânză. Deoarece nu găsim cu ușurință zară, care este făcută din lichidul rămas de la baterea untului și are gust acid, pregătim una acasă.
Chiar dacă își capătă culoarea roșie datorită ingredientelor naturale, majoritatea rețetelor originale conțin coloranți alimentari organici roșii, care sunt obținuți folosind sfeclă, rădăcini sau dude.
De asemenea, puteți pregăti tortul texturat catifelat fără a folosi colorant alimentar, dacă doriți.

Tort Red Velvet

Articol editat de Radio Resita, 11 aprilie 2024, 06:00

Ingrediente pentru rețeta de tort Red Velvet:
– 4 ouă
– un pahar de zahr granulat
– un pahar lapte integral amestecat cu o lingură de oțet de mere
– 100 de gr de unt
– o linguriţă de extract de vanilie
– două pahare și jumătate de făină
– un pachet de praf de copt care se spumează cu o linguriță de suc de lămâie
– o linguriță de pudră de colorant alimentar roșu
– 3 lingurițe rase de cacao.

Pentru cremă:
– 300 de gr de brânză mascarpone
– 250 de ml de cremă de brânză
– două linguri de praf de frișcă sau două linguri de zahăr vanilat și un plic de întăritor de frișcă.

Asigurați-vă că laptele pe care îl amestecați cu oțet de mere este preîncălzit și aproape de temperatura camerei. Pregătim un amestec de prăjitură care variază de la roșu la vișiniu cu cacao și colorant alimentar roșu. Spumați praful de copt cu suc de lămâie proaspăt stors pentru a face tortul să crească și mai mult. Asigurați-vă că ingredientele precum ouăle, untul și oțetul, sunt la temperatura camerei. Nu utilizați cacao închis la culoare, altfel se va schimba culoarea prăjiturii de la roșu-vișiniu la maro.

După ce am cernut făină și cacao le punem separat.
În loc de zară, dacă nu aveți, amestecăți laptele pe care l-ați încălzit la temperatura camerei cu oțet de mere și lăsăți-l să stea aproximativ 10 minute.
Punem untul păstrat la temperatura camerei în bolul de mixare. După ce adăugăm zahăr tos, amestecăm cu mixerul până devine cremos.
Adăugăm ouăle unul câte unul și continuăm să le batem cu mixerul. Adăugăm și extractul de vanilie.
Amestecăm laptele, care a așteptat la temperatura camerei și s-a îngroșat, cu colorant alimentar roșu, pudră.
Adăugăm puțin câte puțin amestecul de lapte și făină cu cacao și amestecăm cu mixerul la viteză medie.
La final, adăugăm praful de copt spumat cu suc de lămâie proaspăt stors în amestecul de prăjitură, care devine roșu  vișinie.
Transferăm amestecul într-o formă de tort de 22 cm a cărei bază am acoperit-o cu hârtie de copt. Se netezește blatul cu o spatulă, astfel încât să crească uniform.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 50 de minute.

Pregătim crema.

Punem brânza mascarpone scursă în bolul de mixare.
Amestecăm cu un mixer frișca pudră sau amestecul de smântână la care ați adăugat aceeași cantitate de zahăr pudră și întăritor de frișcă. La final se adaugă smântână lichidă și se amestecă cu mixerul până se îngroașă. Pentru a-l face mai consistent, acoperiți-l cu folie și apoi răciți-l la frigider.
Odată ce prăjitura este coptă și s-a odihnit la temperatura cuptorului aproximativ 10 minute, se scoate cu grijă din formă.
Folosind un cuțit ascuțit, tăiem tortul răcit de la mijloc pentru a obține două blaturi. Întindem 1/3 din amestecul de cremă pe baza de tort.
După ce acoperim stratul inferior, așezăm peste celălalt blat și îl acoperim cu cremă. Se tencuiește și exteriorul tortului cu crema rămasă.
Împărtășiți cu cei dragi tortul cu textură catifelată și roșie  feliindu-l după ce a fost răcit la frigider.

Serviți cu poftă și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Doar ne-ndulcim, nu ne săturăm, să nu facem diabet sau să ne îngrășăm.

(yemek-com)

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă