Tort Red Velvet

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tortul de catifea roșie sau tort roșu velvet, pe care vi-l propun, este de fapt un tort cu două straturi de glazură de brânză. Deoarece nu găsim cu ușurință zară, care este făcută din lichidul rămas de la baterea untului și are gust acid, pregătim una acasă.
Chiar dacă își capătă culoarea roșie datorită ingredientelor naturale, majoritatea rețetelor originale conțin coloranți alimentari organici roșii, care sunt obținuți folosind sfeclă, rădăcini sau dude.
De asemenea, puteți pregăti tortul texturat catifelat fără a folosi colorant alimentar, dacă doriți.

Ingrediente pentru rețeta de tort Red Velvet:
– 4 ouă
– un pahar de zahr granulat
– un pahar lapte integral amestecat cu o lingură de oțet de mere
– 100 de gr de unt
– o linguriţă de extract de vanilie
– două pahare și jumătate de făină
– un pachet de praf de copt care se spumează cu o linguriță de suc de lămâie
– o linguriță de pudră de colorant alimentar roșu
– 3 lingurițe rase de cacao.

Pentru cremă:
– 300 de gr de brânză mascarpone
– 250 de ml de cremă de brânză
– două linguri de praf de frișcă sau două linguri de zahăr vanilat și un plic de întăritor de frișcă.

Asigurați-vă că laptele pe care îl amestecați cu oțet de mere este preîncălzit și aproape de temperatura camerei. Pregătim un amestec de prăjitură care variază de la roșu la vișiniu cu cacao și colorant alimentar roșu. Spumați praful de copt cu suc de lămâie proaspăt stors pentru a face tortul să crească și mai mult. Asigurați-vă că ingredientele precum ouăle, untul și oțetul, sunt la temperatura camerei. Nu utilizați cacao închis la culoare, altfel se va schimba culoarea prăjiturii de la roșu-vișiniu la maro.

După ce am cernut făină și cacao le punem separat.
În loc de zară, dacă nu aveți, amestecăți laptele pe care l-ați încălzit la temperatura camerei cu oțet de mere și lăsăți-l să stea aproximativ 10 minute.
Punem untul păstrat la temperatura camerei în bolul de mixare. După ce adăugăm zahăr tos, amestecăm cu mixerul până devine cremos.
Adăugăm ouăle unul câte unul și continuăm să le batem cu mixerul. Adăugăm și extractul de vanilie.
Amestecăm laptele, care a așteptat la temperatura camerei și s-a îngroșat, cu colorant alimentar roșu, pudră.
Adăugăm puțin câte puțin amestecul de lapte și făină cu cacao și amestecăm cu mixerul la viteză medie.
La final, adăugăm praful de copt spumat cu suc de lămâie proaspăt stors în amestecul de prăjitură, care devine roșu  vișinie.
Transferăm amestecul într-o formă de tort de 22 cm a cărei bază am acoperit-o cu hârtie de copt. Se netezește blatul cu o spatulă, astfel încât să crească uniform.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 50 de minute.

Pregătim crema.

Punem brânza mascarpone scursă în bolul de mixare.
Amestecăm cu un mixer frișca pudră sau amestecul de smântână la care ați adăugat aceeași cantitate de zahăr pudră și întăritor de frișcă. La final se adaugă smântână lichidă și se amestecă cu mixerul până se îngroașă. Pentru a-l face mai consistent, acoperiți-l cu folie și apoi răciți-l la frigider.
Odată ce prăjitura este coptă și s-a odihnit la temperatura cuptorului aproximativ 10 minute, se scoate cu grijă din formă.
Folosind un cuțit ascuțit, tăiem tortul răcit de la mijloc pentru a obține două blaturi. Întindem 1/3 din amestecul de cremă pe baza de tort.
După ce acoperim stratul inferior, așezăm peste celălalt blat și îl acoperim cu cremă. Se tencuiește și exteriorul tortului cu crema rămasă.
Împărtășiți cu cei dragi tortul cu textură catifelată și roșie  feliindu-l după ce a fost răcit la frigider.

Serviți cu poftă și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Doar ne-ndulcim, nu ne săturăm, să nu facem diabet sau să ne îngrășăm.

(yemek-com)

Cele mai citite

Related Articles