Ascultă Radio România Reșița Live

Schnuppi Gra-Hack

Țările europene au preparte culinare care pot să satisfacă cele mai rafinate gusturi. Savoarea rețetelor italiene, rafinamentul  celor franțuzești, eleganța celor germane, să dau doar trei exemple, fac din Europa o destinație pentru cei care apreciază arta culinară. Diversitatea ingredientelor face să difere rețetele, dar au și multe atribute comune.
Astăzi continui să vorbesc despre bucătăria Principatului Liechtenstein.  

Schnuppi Gra-Hack

Articol editat de Radio Resita, 15 aprilie 2024, 07:19

Schnuppi Gra-Hack sau caserolă cu carne tocată, cartofi și brânză este preparatul din Principatul Liechtenstein pe care vi-l prezint.

Pentru gătit sunt necesare următoarele ingrediente:
– 10 cartofi
– 200 de ml de smântână grasă
– o ceapă
– 150 de gr de bacon
– 400 de gr de carne tocată
– un cățel mare de usturoi
– o legătură de pătrunjel
– câte 50 de gr de brânză Gruyere și Parmezan
– sare, piper negru proaspăt râșnit și chili, după gust.

Se spune că această caserolă delicioasă a fost creată din întâmplare de un bucătar pe nume Schnuppi căruia i s-a făcut foame acasă și a făcut o percheziție în frigider. Așa a rezultat preparatul.

Mai întâi curățați cartofii de coajă și tăiații în felii foarte subtiri.
Curățați și tăiați ceapa și prăjiți-o într-o tigaie. Tăiați slănina în bucăți mici și adăugați-o și pe ea în tigaie. Rămâne puțin să se rumenească și apoi se adaugă carnea tocată. Aceasta se prăjește. Se condimentează cu sare, piper și puțin chili. Tăiați usturoiul în felii și puneți-l și pe el.

Când amestecul tocat este gata, adăugați toate ingredientele într-o tavă de copt, în următoarea ordine: jumătate din amestecul tocat, cartofi, smântână, piper, brânza Gruyere și jumătate de buchet de pătrunjel tocat. Peste se pune restul de amestec tocat, cartofi, smântână, sare, chili,  restul de pătrunjel și Parmezanul. Se dă la cuptor pentru o oră.

Poftă bună și bucurați-vă de ce preparați!

Daniel Babun

Etichete:
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie