Ascultă Radio România Reșița Live

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.
Dieta mediteraneană deține recordul pentru cel mai sănătos stil de alimentație dintre cele peste 40 de regimuri alimentare răspândite în întreaga lume. Meritul constă în capacitatea sa, acum recunoscută în mod unic, de a promova longevitatea și de a preveni o serie de boli cronice netransmisibile, în special de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet zaharat.
Pentru mine, gătitul este libertate: libertatea de a încerca noi arome, libertatea de a asambla ingrediente contrastante.

Sandvișuri calde cu ton

Articol editat de Radio Resita, 4 ianuarie 2025, 07:00

Vă propun Sandvișuri calde cu ton. Se iau:
240 de gr ton în ulei de măsline
– 8 felii de pâine
– 160 de gr Cheddar sau Emmental
– o tulpină de Apio
– un sfert de buchet de pătrunjel
– o roșie tare
– un sfert de ceapă roșie
– 3 linguri de maioneză
– o lingură de muștar
– 30 de gr de unt
– sare și piper.

Tocați mărunt Apio, ceapa și pătrunjelul și puneți-le într-un castron. Adăugați tonul scurs, maioneza și muștarul și amestecați bine cu o furculiță. Condimentați cu sare și piper.
Folosiți o răzătoare cu găuri mari pentru a rade brânza. Tăiați roșia în felii subțiri, ungeți cu unt o parte a feliilor de pâine și puneți-le pe o foaie de hârtie pergament cu partea cu unt în jos.

Încălziți o tigaie mare antiaderentă și prăjiți feliile de pâine cu partea cu unt în jos. Puneți peste ele puțină brânză, amestecul de ton, feliile de roșii și din nou brânză. La final puneți cele patru felii de pâine rămase, asigurându-vă că partea cu unt este orientată în sus.
Așezați ușor sandvișurile în tigaie. Se rumenesc bine mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă. Apăsați ușor cu o spatulă până când brânza se topește. După ce sunt gata, tăiați în jumătate și serviți imediat.
Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

(riomare.ro)

Topkapî cu pui – rețetă din fastuoasa bucătărie otomană
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 11 iunie 2025, 07:44

Topkapî cu pui – rețetă din fastuoasa bucătărie otomană

Topkapî cu pui – rafinament și gust oriental În fiecare miercuri, la Radio Reșița, pătrundem în tărâmul mirodeniilor orientale, al...

Topkapî cu pui – rețetă din fastuoasa bucătărie otomană
Tocană de pulpe de porc cu chiftele – rețetă tradițională din Quebec
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 10 iunie 2025, 07:40

Tocană de pulpe de porc cu chiftele – rețetă tradițională din Quebec

Călătorie culinară în America de Nord – Tocană de porc ca în Quebec În fiecare marți, la Radio Reșița explorăm rețetele savuroase ale...

Tocană de pulpe de porc cu chiftele – rețetă tradițională din Quebec
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă