Ragu Mediteraneean de porc

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.
Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară. Se încearcă implementarea unui proiect ca Dieta Mediteraneeană să devină Dietă Planetară.
Bucătăria mediteraneană este echilibrul perfect între plăcere și sănătate. De altfel, fără a se limita la mâncare și delicatese, oamenii reușesc să-și mențină silueta, sănătatea, să fie activi și de succes. Secretul principal constă în calitatea produselor și procesare acestora. Aproape întregul procent de grăsime din dieta meniului mediteranean provine din uleiul de măsline, care nu numai că are un efect benefic asupra organismului, dar ajută și la absorbția și dezvăluirea beneficiilor sale multor altor produse.

Din partea Mediteraneeană a gastronomiei vin cu Ragu de porc. Luăm:

– 1,5 l de Passata de roșii
– 500 de gr de carne tocată de porc
– 350 de ml de vin roșu
– 120 de gr de ceapă
– 120 de gr dețelină și de morcovi
– 180 ml de pastă de concentarată de tomate
– 50 de gr de unt
– piper negru după gust
– 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 100 de ml de bulion de carne.

Pregătim un bulion de carne. Tocăm mărunt morcovul, țelina și ceapa.  Dinstuim ceapa și morcovul după care turnăm apă caldă și le topim.
Punem și carnea tocată și o gătim 15 minute. Amestecăm din când în când. Turnăm și vinul roșu sec. Când vinul s-a evaporat adăugăm Passata de roșii. Amestecăm din nou. După câteva minute punem și pasta de tomate.  Amestecăm din nou și presărăm sare și piper. Gătim totul la foc mic 3 ore. Punem un prosop de bucătărie curat peste recipient ca să sigilăm ca un capac. Este necesar să respire ragu. Când este gata reglăm gustul cu sare și piper. Se poate folosi pentru paste, lasagna sau se poate servi cu piure de cartofi sau orez fiert.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Foto: Facebook/retete

Cele mai citite

Related Articles