Ascultă Radio România Reșița Live

Quesadillas

Marțea vă prezint o rețetă de pe Continentul American. Mexicul este una dintre cele mai bune țări din lume pentru alimentele stradale, dar, la fel ca restul alimentelor mexicane, mâncărurile stradale variază în funcție de regiune. Când vorbim de mâncare stradală mexicană, tacosul este cel mai important element de pe listă.

Quesadillas

Articol editat de Radio Resita, 28 mai 2024, 07:37

Pentru astăzi vă propun quesadillas. Termenul  se referă, în general, la o tortilla pliată cu brânză topită în interior. Quesadillas pot fi făcute fie cu tortilă de porumb sau de grâu, și pot fi procesate la grătar sau prăjite în ulei. Quesadillas pot fi făcute cu o varietate de brânzeturi, dar una dintre cele mai populare este brânza Oaxaca, o brânză ușoară asemănătoare cu mozzarella.

Pentru patru porții avem nevoie de 8 tortillas, câte două de persoană, două căni de mozarella, un sfert de cană de frunze de coriandru tocate mai zootehnic, adică mai ca la țară. Luăm și o cană de boabe de porumb scurse de la cutie și binențeles carne. Eu am apelat la cea de vită.

La capitolul condimente amestecăm o lingură de ceapă deshidratată, tot atâta oregano uscat, două linguri de chimen măcinat, tot două de boia de ardei și câte o linguriță de sare și piper negru măcinat.

Pregătim umplutura din jumătate de kg de carne de vită, jumătate de lingură de ulei de măsline, doi căței de usturoi tocați, o ceapă mică tocată mărunt, un ardei kapia tăiat cubulețe, două linguri de pastă de tomate și 50- 60 de mililitri de apă. Adăugăm condimentele și prăjim ușor umplutura.

Așezăm tortilla pe suprafața de lucru. Presărăm o parte cu puțin brânză și acoperim cu umplutura. Punem boabe de porumb scurse și coriandrul. Ungem cu brânză și cealaltă jumătate, împăturim și sigilăm marginile.

Preîncălzim tigaia antiaderentă la foc mediu spre mic. Dacă tigaia nu este antiaderentă folosim o lingură de ulei. Pune-mi Quesadilla în tigaie, apăsăm ușor și acoperim cu un capac. Gătim timp de 3 minute până ce partea de jos devine aurie și crocantă. Întoarcem cu grijă marginea pliată, apăsăm ușor și mai gătim încă 3 minute până ajunge aurie și crocantă. Acum nu punem capac tigăii.

Transferăm  Quesadilla pe un plan de lucru și le tăiem în jumătate. Servim imediat. Atenție pentru cel care porționează că s-ar putea să nu mai prindă nicio jumătate de Quesadilla.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă