Ascultă Radio România Reșița Live

Pui mediteraneean la cuptor

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.
Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară. Se încearcă implementarea unui proiect ca Dieta Mediteraneeană să devină Dietă Planetară.
Bucătăria mediteraneană este echilibrul perfect între plăcere și sănătate. De altfel, fără a se limita la mâncare și delicatese, oamenii reușesc să-și mențină silueta, sănătatea, să fie activi și de succes. Secretul principal constă în calitatea produselor și procesare acestora. Aproape întregul procent de grăsime din dieta meniului mediteranean provine din uleiul de măsline, care nu numai că are un efect benefic asupra organismului, dar ajută și la absorbția și dezvăluirea beneficiilor sale multor altor produse.

Pui mediteraneean la cuptor

Articol editat de Radio Resita, 11 mai 2024, 12:13

O rețetă mediteraneeană de pui la cuptor vă poftesc să preparați și să serviți. Este una dintre acele rețete „aruncă totul într-o tigaie” cu profituri gustative mari pentru un efort minim. Puii, cartofii, ceapa și roșiile cherry se îmbibă cu deliciosul sos de lămâie și usturoi.
Este o masă completă și nu trebuie să vă deranjați cu salate.
Nu este nevoie să supravegheați gătirea, introduceți în cuptor, setați cronometrul și faceți altceva.

Ingrediente de folosință:
– un kg de pulpe de pui cu os și piele
– 125 de ml de suc de lămâie
– 6 căței de usturoi, tocați
– două linguri de muștar de Dijon
– două linguri de miere sau o lingură de zahăr
– o lingură de oregano uscat
– 5 cartofi mici
– două cepe roșii, tăiate în sferturi
– o cană de bulion de pui
– 10 roșii cherry întregi
– boia de ardei, ulei de măsline, sare și piper
– opțional Oregano proaspăt, pentru garnitură.

Amestecați ingredientele pentru marinadă într-un bol: suc de lămâie, usturoi tocat, muștar de Dijon, miere sau zahăr și oregano uscat. Acoperiți pulpele de pui cu marinadă și lăsați la frigider peste noapte.
A doua zi preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Puneți pulpele de pui într-o tavă de copt și peste ele cartofii și ceapa. Turnați supa de pui, apoi marinada din bol.
Coaceți 20 de minute. Se împrăștie în tavă roșiile cherry, se stropește totul cu o lingură de ulei de măsline, și se presară  sare și piper. Coaceți încă 30 – 35 de minute până când puiul devine auriu și cartofii sunt gătiți.
Se scoate din cuptor, se ornează cu oregano proaspăt dacă se folosește și se servește.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă