Ascultă Radio România Reșița Live

Prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă

Începem masa cu o ciorbă de salată verde, ca să profităm de ea.

Prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă

Articol editat de Radio Resita, 28 aprilie 2024, 11:56

Luăm:
– o salată verde
– 2 căței de usturoi
– o ceapă mare
– 2 l de apă
– două linguri de făină
– o lingură de oțet
– 100 de ml de lapte
Salata verde se spală și se taie în fâșii. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Într-un vas, se pune apa, se adaugă ceapa, usturoiul și se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Într-un bol, se amestecă bine laptele și făina.
Se adaugă în salata verde și mixul de lapte și făină și se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute, până când salata este fragedă. Se pune oțet și se asezonează cu sare și piper, după gust.

Felul al doilea este piept de rață la tigaie.

Se folosesc:
– două piepturi de rață
– sare și piper negru
– ulei de măsline
– 2 căței de usturoi
– două ramuri de rozmarin
– două linguri de sos de soia
– două linguri de miere
– un sfert de cană de vin roșu.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiați grăsimea excesivă de pe pieptul de rață, lăsând un strat subțire. Tăiați pieptul în bucăți egale și condimentați cu sare și piper pe ambele părți.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați pieptul de rață, cu pielea în jos. Gătiți timp de 5-6 minute până când pielea este aurie și crocantă. Îndepărtați excesul de grăsime din tigaie.
Adăugați usturoiul și rozmarinul în tigaie și gătiți timp de încă un minut. Întoarceți bucățile de piept de rață și gătiți-le pe partea cealaltă timp de încă 3 minute.
Îndepărtați pieptul de rață din tigaie și puneți-l într-un vas termorezistent. Într-un castron mic, amestecați sosul de soia, mierea și vinul roșu. Turnați amestecul peste pieptul de rață.
Puneți vasul termorezistent în cuptor și coaceți timp de 10-12 minute sau până când pieptul de rață este copt după preferințe. Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească 5 minute.
Tăiați bucățile de piept de rață și serviți alături de garnitura preferată, cum ar fi cartofi piure, legume aburite sau o salată proaspătă.

Dulcele este unul care ne amintește de copilărie, ciocolată de casă. Ca ingrediente pentru preparare se folosesc:
– o cană de lapte praf
– câte o jumătate de cană de zahăr pudră, de unt, de cacao și apă fierbinte
– și opțional esență de vanilie.

Într-un bol mare, amestecați laptele praf, zahărul pudră și cacao. Adăugați apa fierbinte peste amestecul de lapte praf și amestecați bine.
Într-un vas mic, topiți untul la foc redus și adăugați-l treptat în aluat. Dacă doriți, puteți pune o linguriță de esență de vanilie pentru a îmbunătăți aroma.
Turnați amestecul de ciocolată în forme de silicon sau într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și dați la frigider timp de cel puțin două ore sau până când se întărește.
După ce ciocolata s-a întărit, scoateți-o din forme și tăiați-o în bucăți mici.

Poftă bună, să vă bucurați și să savurați ce preparați pentru prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă.

Daniel Babun

(tastelist.ro)

Etichete:
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 1 august 2025, 06:05

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat

Vineri, la Radio Reșița, este ziua dedicată rețetelor cu pește și fructe de mare – ingrediente esențiale într-o alimentație echilibrată,...

Rețeta de vineri: Pește prăjit cu cartofi crocanți și piure de mazăre – un clasic reinventat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie