Ascultă Radio România Reșița Live

Prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă

Începem masa cu o ciorbă de salată verde, ca să profităm de ea.

Prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă

Articol editat de Radio Resita, 28 aprilie 2024, 11:56

Luăm:
– o salată verde
– 2 căței de usturoi
– o ceapă mare
– 2 l de apă
– două linguri de făină
– o lingură de oțet
– 100 de ml de lapte
Salata verde se spală și se taie în fâșii. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Într-un vas, se pune apa, se adaugă ceapa, usturoiul și se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Într-un bol, se amestecă bine laptele și făina.
Se adaugă în salata verde și mixul de lapte și făină și se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute, până când salata este fragedă. Se pune oțet și se asezonează cu sare și piper, după gust.

Felul al doilea este piept de rață la tigaie.

Se folosesc:
– două piepturi de rață
– sare și piper negru
– ulei de măsline
– 2 căței de usturoi
– două ramuri de rozmarin
– două linguri de sos de soia
– două linguri de miere
– un sfert de cană de vin roșu.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiați grăsimea excesivă de pe pieptul de rață, lăsând un strat subțire. Tăiați pieptul în bucăți egale și condimentați cu sare și piper pe ambele părți.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați pieptul de rață, cu pielea în jos. Gătiți timp de 5-6 minute până când pielea este aurie și crocantă. Îndepărtați excesul de grăsime din tigaie.
Adăugați usturoiul și rozmarinul în tigaie și gătiți timp de încă un minut. Întoarceți bucățile de piept de rață și gătiți-le pe partea cealaltă timp de încă 3 minute.
Îndepărtați pieptul de rață din tigaie și puneți-l într-un vas termorezistent. Într-un castron mic, amestecați sosul de soia, mierea și vinul roșu. Turnați amestecul peste pieptul de rață.
Puneți vasul termorezistent în cuptor și coaceți timp de 10-12 minute sau până când pieptul de rață este copt după preferințe. Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească 5 minute.
Tăiați bucățile de piept de rață și serviți alături de garnitura preferată, cum ar fi cartofi piure, legume aburite sau o salată proaspătă.

Dulcele este unul care ne amintește de copilărie, ciocolată de casă. Ca ingrediente pentru preparare se folosesc:
– o cană de lapte praf
– câte o jumătate de cană de zahăr pudră, de unt, de cacao și apă fierbinte
– și opțional esență de vanilie.

Într-un bol mare, amestecați laptele praf, zahărul pudră și cacao. Adăugați apa fierbinte peste amestecul de lapte praf și amestecați bine.
Într-un vas mic, topiți untul la foc redus și adăugați-l treptat în aluat. Dacă doriți, puteți pune o linguriță de esență de vanilie pentru a îmbunătăți aroma.
Turnați amestecul de ciocolată în forme de silicon sau într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și dați la frigider timp de cel puțin două ore sau până când se întărește.
După ce ciocolata s-a întărit, scoateți-o din forme și tăiați-o în bucăți mici.

Poftă bună, să vă bucurați și să savurați ce preparați pentru prânzul de duminică: ciorbă de salată verde, piept de rață la tigaie și ciocolată de casă.

Daniel Babun

(tastelist.ro)

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă