Ascultă Radio România Reșița Live

Pește marinat (rețetă clasică)

Pește marinat este propunerea de astăzi.
Mâncărurile clasice rămân întotdeauna populare. Acest lucru se poate spune și despre rețeta clasică de astăzi de pește marinat, deoarece este greu de imaginat o persoană care nu iubește acest fel de mâncare minunat. Chiar dacă peștele nu este plăcerea tuturor, cu siguranță nu vei putea refuza acest pește. De ce? Pentru că este delicios.

Pește marinat (rețetă clasică)

Articol editat de Radio Resita, 21 iunie 2024, 07:00

Pregătiți:
– 700 de gr de pește merluciu sau pollock proaspeți
– o ceapă galbenă
– un morcov
– un ardei gras
– 3 linguri de făină de grâu
– 100 de ml de ulei vegetal
– o lingură de pastă de tomate
– un pahar de apă
– jumătate de linguriță de zahăr
– sărat și piperat după gust
– 4 bucăți de ienibahar
– o frunză de dafin
– jumătate de linguriță de oțet.

Pregătiți următoarele: merluciu sau pollock, ceapă, morcovi, făină, ulei vegetal, pastă de roșii, apă, zahăr, sare, piper negru, ienibahar, dafin și oțet. Curățați peștele și tăiați bucăți de aproximativ doi centimetri grosime. Puteți lua și file.
Sărați și piperați bucățile de pește, apoi dați-le prin făină. Se toacă ceapă și se rad pe răzătoarea grosieră morcovii.
Prăjiți peștele în ulei vegetal pe ambele părți. Peștele trebuie să fie complet gătit. Prăjiți apoi ceapa și morcovii în ulei vegetal. Se diluează pasta de tomate cu apă fierbinte.
Se toarnă pasta de roșii diluată în tigaia în care s-au prăjit ceapa și morcovii. Se adaugă sare, zahăr, dafin, ienibahar și se fierbe marinada la foc mediu timp de 5 minute. Se lasă apoi să se răcească, se toarnă oțetul și se amestecă.
Adaugați pasta de roșii diluată, frunza de dafin și ardeiul tocat. În loc de ardei puteți folosi boia.
Puneți peste bucățile de pește. Acesta se așeză în straturi în tigaie. Dați peștele marinat la frigider pentru cel puțin 3 ore. Peștele preparat după rețeta clasică de marinată este aproape gata de servit.
Am spus aproape gata de servit pentru că trebuie și o garnitură. Ei bine, cartofii cum doriți să-i preparați sunt perfecți.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Etichete:
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 2 iulie 2025, 05:06

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu

Miercurea este dedicată aromelor și condimentelor bogate ale Orientului Mijlociu – o regiune cu o istorie culinară fascinantă și rețete...

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 1 iulie 2025, 05:02

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei

În fiecare marți traversăm oceanul și explorăm bucătăriile din Americi. Astăzi ne oprim în sudul Statelor Unite, în Louisiana – patria...

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 iunie 2025, 05:00

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei

În fiecare luni, explorăm gusturi autentice din gastronomia continentului. Astăzi, ne oprim în inima munților Spaniei, unde preparatele sunt...

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei