Mazăre prăjită

A devenit o obișnuință ca de un an în fiecare zi de luni să vă prezint o mâncare din țările europei vechile rețete de pe bătrânul continent le readucem în actualitate ne ocupăm și de arta culinara prezentului și gătim preparate tradiționale din bucătăriile Europei.

Săptămânile trecute am fost în câteva regiuni din grecia iar astăzi vom încheia periplul nostru culinar prin vechea Eladă în insula Creta orice localnic pe care îl întrebați vă va spune același lucru că insula Creta este o destinație gastronomică grecească supremă. Odată ce experimentați mâncarea în Creta veți fi imediat de acord combinația dintre munte și mare și soarele prelungit fac totul mai gustos. Poate din nou ingredientele de bază ale bucătăriei tradiționale cretane sunt dragostea cu care pregătesc mâncarea și imaginația pe care o veți găsi în multe preparate locale la urma urmei mâncarea de aici nu este doar una dintre tradițiile cretane este un mod de viață.

Din bucătăria Cretei vă propun astăzi mazăre prăjită.

Pregătim:

  • 500 de grame de mazăre boabe
  • câte doi morcovi și cartofi medii,
  • o ceapă uscată,
  • cinci fire de ceapă proaspătă
  • o lingură de pastă de tomate
  • ulei de măsline, mărar, piper măcinat și sare.

Cu un cuțit tăiem morcovii în felii și cartofii în bucăți cam de doi centimetri, tocăm și ceapa, încălzim puțin ulei de măsline într-o cratiță adăugăm ceapa uscată, și ceapa verde și le călim la foc mediu fără să se ardă, adăugăm pasta de roșii, sare, piper, cartofii, morcovii și mazărea și amestecăm pentru a învălui ingredientele.

Punem apă fierbinte cât să acopere pe jumătate ingredientele, lăsăm la fiert timp de douăzeci de minute cu capacul pus. Măsurăm timpul de fierbere din momentul în care începe să fiarbă.

După ce ingredientele au fiert adăugăm restul de ulei de măsline, precum și mărarul tocat. Mai lăsăm să fiarbă încă zece minute la foc mic până când tot lichidul din oală s-a absorbit.

Mâncarea se servește fierbinte sau la temperatura camerei.

Este o masă completă ideală pentru vegetarieni și pentru cei care urmează o dietă mediteraneană.

Gătitul se face cu dragoste și pasiune. Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Foto mancaregreceasca.eu

De același autor

Related Articles