Ascultă Radio România Reșița Live

Kofta de pui

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Influențate de o istorie bogată a schimburilor comerciale și culturale, rețetele din Orientul Mijlociu sunt renumite pentru arome îndrăznețe, mirodenii și ingrediente proaspete.
Orientul Mijlociu este alcătuit din toate țările situate în apropierea sau de-a lungul Peninsulei Arabe, inclusiv Libanul, Israelul, Egiptul, Marocul și Iranul. Mâncarea de aici este un mix de arome și metode de gătit.

Kofta de pui

Articol editat de Radio Resita, 20 noiembrie 2024, 07:29 / actualizat: 20 noiembrie 2024, 22:38

Pentru astăzi am poftă de Koftas de pui.
Aceste koftas sunt fragede indiferent de modul în care alegeți să le gătiți, la grătar, la sau pe cuptor sau la friteuză cu aer. Frumos asezonate cu ierburi aromatice și condimente, sunt o masă perfectă.

Vom lua:
– un kg de carne slabă măcinată de pui
– o cană de ceapă tocată grosier
– o cană de frunze proaspete de coriandru și tulpini fragede
– jumătate de cană de frunze de mentă proaspătă
– 4 căței de usturoi  curățați de coajă și zdrobiți
– două linguri de ghimbir proaspăt tocat grosier
– un ardei iute jalapeño
– un sfert de cană de pesmet sau făină de porumb
– două linguri de ulei de măsline
– un ou mare
– două lingurițe de usturoi pudră
– sare, de preferat kosher
– câte o linguriță de semințe de chimen și de coriandru macinate
– piper negru proaspăt măcinat
– spray de gătit.

Adunați toate ingredientele în boluri mici pentru a le avea la îndemână.
Adăugați ceapa, coriandrul, menta, usturoiul, ghimbirul și jalapeño într-un robot de bucătărie. Pulsați până se toacă foarte fin, aproximativ 10 impulsuri. Transferați amestecul pe un prosop de bucătărie și stoarceți cât mai mult lichid posibil.
Adăugați amestecul de ceapă stoarsă, puiul măcinat, pesmetul, uleiul, oul, praful de usturoi, sare, chimen, coriandru și piper negru într-un castron mare. Se amestecă ușor până se încorporează bine.

Cu mâinile umezite modelați amestecul de pui în 12 cilindri  și puneți-l pe o tavă de copt. Dacă gătiți la grătar, modelați amestecul în frigărui.

Preîncălziți cuptorul la 90 de grade Celsius și puneți un grătar la aproximativ 15 cm de sursa de căldură. Tapetați o tavă mare cu folie de aluminiu și ungeți-o cu spray de gătit. Aranjați koftas într-un singur strat la aproximativ 3 cm unul de celălalt și pulverizați spray de gătit. Dacă nu aveți un spray de gătit folosiți recipientul unei pompe de stropit cu ulei. Puteți utiliza chiar și o banală pensulă ca să unge-ți koftas prăjiți, întorcând koftas la jumătatea timpului de gătire, până când se rumenesc frumos, aproximativ 8- 10 minute.

O metodă alternativă de gătit: se încălzește la foc mediu-mare o tigaie grill mare unsă cu ulei. Adăugați koftas în tigaia grătar, prăjiți răsturnând la fiecare două minute, până când arată precum micii de la noi.
Pentru a prăji la o friteuză cu aer: preîncălziți-o la 193 de grade Celsius timp de două minute. Pulverizați koftas cu spray de gătit sau ungeți-i cu ulei vegetal. Lucrând în loturi, dacă este necesar, adăugați koftas în coșul de friteuză într-un singur strat și gătiți. Se întorc după 4 minute, până când se rumenesc și sunt gătiți. În toate tipurile de gătit, dacă aveți un termometru pentru carne, acesta trebuie să indice 74-75 de grade Celsius.

Bucurați-vă și descoperiți noi gusturi și arome!

Daniel Babun

(allrecipes-com)

Etichete:
Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta