Ascultă Radio România Reșița Live

Chiftele autentice ca la Tartine & Maple

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.
În cea mai vestică provincie a Canadei, în Columbia Britanică, bucătarii talentați și un amestec de culturi fac să fie o destinație culinară de top. Este o tapiserie bogată susținută de fermieri, cultivatori și producători ale căror ingrediente modelează meniurile comunităților de-a lungul Oceanului Pacific și în Munții Stâncoși.

Chiftele autentice ca la Tartine & Maple

Articol editat de Radio Resita, 29 februarie 2024, 17:09

Aici, culturile indigene prezintă oferte tradiționale cu o notă modernă. Alte influențe multiculturale îi inspiră pe bucătari și producători de alimente artizanale să îmbine ingredientele locale cu aromele globale. Mâncărurile variază în funcție de loc, creând scene culinare regionale distinctive.
Victoria, capitala provinciei, se mândrește cu mai multe restaurante pe cap de locuitor decât aproape oriunde altundeva în Canada. În Vancouver sunt cele mai multe restaurante cu stele Michelin.
Columbia Britanică este probabil cea mai frumoasă și diversă provincie din Canada, de la pădurile tropicale din Haida Gwaii până la orașele din Munții Stâncoși, Fernie și Golden. Există Insulele Golfului, unde înoată orcile și unde cresc cactușii.
Victoria este capitala provinciei, un oraș colonial britanic cu al doilea cel mai vechi cartier chinezesc din America de Nord, în timp ce Vancouver este cel mai mare oraș.

Columbia Britanică se referă la stiluri de viață sănătoase și fuziuni globale, ingrediente proaspete și inovația adusă de bucătari. Eu vă propun chiftele autentice ca la Tartine & Maple.
Ingrediente pentru 30 de chiftele:
– un kg de carne tocată de vită
– un kg de carne de vițel măcinată
– 2 morcovi mărunțiți
– 2 căței de usturoi tocați
– două ouă
– o cană de parmezan ras
– un sfert de cană de pătrunjel tocat
– două linguri de busuioc proaspăt tocat
– două căni de pesmet
– jumătate de cană de lapte cald
– un cub de bulion de vită
– o lingură de sos Worcestershire
– o linguriță de sos Tabasco
– sare și piper măcinat.

Combinați carnea de vită și vițel într-un castron mare. Mărunți morcovii, usturoiul, busuiocul și pătrunjelul. Adăugați în carne usturoiul, brânza, morcovii, pătrunjelul, busuiocul, sare și piper.
Puneți pesmetul în combinația de carne. Încălziți laptele și puneți cubul de bulion. Adăugați ouăle și sosurile Tabasco și Worcestershire în lapte. Laptele cu sosurile se toarnă încet în amestecul din castron.

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Se pregătesc două tăvi care se tapetează cu hârtie de copt. Modelați carnea în formă de bile și le puneți în tăvi.
Gătiți timp de aproximativ 20 de minute sau până când exteriorul devine auriu. Chiftelele se servesc cu sos marinara sau cum mai este numit sos napoletan preparat din roșii coapte, ulei de măsline, usturoi și busuioc.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(canadaculinary.com; eatthistown.caValentine Kitamaura;)

Etichete:
Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta