Ascultă Radio România Reșița Live

Chiftele autentice ca la Tartine & Maple

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.
În cea mai vestică provincie a Canadei, în Columbia Britanică, bucătarii talentați și un amestec de culturi fac să fie o destinație culinară de top. Este o tapiserie bogată susținută de fermieri, cultivatori și producători ale căror ingrediente modelează meniurile comunităților de-a lungul Oceanului Pacific și în Munții Stâncoși.

Chiftele autentice ca la Tartine & Maple

Articol editat de Radio Resita, 29 februarie 2024, 17:09

Aici, culturile indigene prezintă oferte tradiționale cu o notă modernă. Alte influențe multiculturale îi inspiră pe bucătari și producători de alimente artizanale să îmbine ingredientele locale cu aromele globale. Mâncărurile variază în funcție de loc, creând scene culinare regionale distinctive.
Victoria, capitala provinciei, se mândrește cu mai multe restaurante pe cap de locuitor decât aproape oriunde altundeva în Canada. În Vancouver sunt cele mai multe restaurante cu stele Michelin.
Columbia Britanică este probabil cea mai frumoasă și diversă provincie din Canada, de la pădurile tropicale din Haida Gwaii până la orașele din Munții Stâncoși, Fernie și Golden. Există Insulele Golfului, unde înoată orcile și unde cresc cactușii.
Victoria este capitala provinciei, un oraș colonial britanic cu al doilea cel mai vechi cartier chinezesc din America de Nord, în timp ce Vancouver este cel mai mare oraș.

Columbia Britanică se referă la stiluri de viață sănătoase și fuziuni globale, ingrediente proaspete și inovația adusă de bucătari. Eu vă propun chiftele autentice ca la Tartine & Maple.
Ingrediente pentru 30 de chiftele:
– un kg de carne tocată de vită
– un kg de carne de vițel măcinată
– 2 morcovi mărunțiți
– 2 căței de usturoi tocați
– două ouă
– o cană de parmezan ras
– un sfert de cană de pătrunjel tocat
– două linguri de busuioc proaspăt tocat
– două căni de pesmet
– jumătate de cană de lapte cald
– un cub de bulion de vită
– o lingură de sos Worcestershire
– o linguriță de sos Tabasco
– sare și piper măcinat.

Combinați carnea de vită și vițel într-un castron mare. Mărunți morcovii, usturoiul, busuiocul și pătrunjelul. Adăugați în carne usturoiul, brânza, morcovii, pătrunjelul, busuiocul, sare și piper.
Puneți pesmetul în combinația de carne. Încălziți laptele și puneți cubul de bulion. Adăugați ouăle și sosurile Tabasco și Worcestershire în lapte. Laptele cu sosurile se toarnă încet în amestecul din castron.

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Se pregătesc două tăvi care se tapetează cu hârtie de copt. Modelați carnea în formă de bile și le puneți în tăvi.
Gătiți timp de aproximativ 20 de minute sau până când exteriorul devine auriu. Chiftelele se servesc cu sos marinara sau cum mai este numit sos napoletan preparat din roșii coapte, ulei de măsline, usturoi și busuioc.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(canadaculinary.com; eatthistown.caValentine Kitamaura;)

Etichete:
Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 iunie 2025, 07:55

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir

Duminica este despre tihnă, familie și bucuria de a savura împreună o masă delicioasă. Ne-am gândit să vă oferim o idee completă de meniu...

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 iunie 2025, 07:00

Prânzul de duminică – Rețete savuroase pentru o masă în familie, cu pește, pui și înghețată de casă

Masa perfectă de duminică începe cu dragoste, continuă cu savoare și se încheie cu dulceață La Radio Reșița, duminica este ziua dedicată...

Prânzul de duminică – Rețete savuroase pentru o masă în familie, cu pește, pui și înghețată de casă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 14 iunie 2025, 07:00

Cartofi cu Grana Padano – rețetă mediteraneană simplă și delicioasă inspirată din Toscana

Sâmbăta cu gust – rețete sănătoase din bucătăria mediteraneană Sâmbăta, la Radio Reșița, este ziua dedicată alimentației echilibrate,...

Cartofi cu Grana Padano – rețetă mediteraneană simplă și delicioasă inspirată din Toscana
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 13 iunie 2025, 07:00

Midii cu Sauvignon Blanc – rețeta clasică belgiană

Vinerea, savurează marea – midii cu vin alb și arome simple, dar rafinate În fiecare vineri, la Radio Reșița, îți aducem în farfurie gustul...

Midii cu Sauvignon Blanc – rețeta clasică belgiană