Chiftele autentice ca la Tartine & Maple

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală.
În cea mai vestică provincie a Canadei, în Columbia Britanică, bucătarii talentați și un amestec de culturi fac să fie o destinație culinară de top. Este o tapiserie bogată susținută de fermieri, cultivatori și producători ale căror ingrediente modelează meniurile comunităților de-a lungul Oceanului Pacific și în Munții Stâncoși.

Aici, culturile indigene prezintă oferte tradiționale cu o notă modernă. Alte influențe multiculturale îi inspiră pe bucătari și producători de alimente artizanale să îmbine ingredientele locale cu aromele globale. Mâncărurile variază în funcție de loc, creând scene culinare regionale distinctive.
Victoria, capitala provinciei, se mândrește cu mai multe restaurante pe cap de locuitor decât aproape oriunde altundeva în Canada. În Vancouver sunt cele mai multe restaurante cu stele Michelin.
Columbia Britanică este probabil cea mai frumoasă și diversă provincie din Canada, de la pădurile tropicale din Haida Gwaii până la orașele din Munții Stâncoși, Fernie și Golden. Există Insulele Golfului, unde înoată orcile și unde cresc cactușii.
Victoria este capitala provinciei, un oraș colonial britanic cu al doilea cel mai vechi cartier chinezesc din America de Nord, în timp ce Vancouver este cel mai mare oraș.

Columbia Britanică se referă la stiluri de viață sănătoase și fuziuni globale, ingrediente proaspete și inovația adusă de bucătari. Eu vă propun chiftele autentice ca la Tartine & Maple.
Ingrediente pentru 30 de chiftele:
– un kg de carne tocată de vită
– un kg de carne de vițel măcinată
– 2 morcovi mărunțiți
– 2 căței de usturoi tocați
– două ouă
– o cană de parmezan ras
– un sfert de cană de pătrunjel tocat
– două linguri de busuioc proaspăt tocat
– două căni de pesmet
– jumătate de cană de lapte cald
– un cub de bulion de vită
– o lingură de sos Worcestershire
– o linguriță de sos Tabasco
– sare și piper măcinat.

Combinați carnea de vită și vițel într-un castron mare. Mărunți morcovii, usturoiul, busuiocul și pătrunjelul. Adăugați în carne usturoiul, brânza, morcovii, pătrunjelul, busuiocul, sare și piper.
Puneți pesmetul în combinația de carne. Încălziți laptele și puneți cubul de bulion. Adăugați ouăle și sosurile Tabasco și Worcestershire în lapte. Laptele cu sosurile se toarnă încet în amestecul din castron.

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Se pregătesc două tăvi care se tapetează cu hârtie de copt. Modelați carnea în formă de bile și le puneți în tăvi.
Gătiți timp de aproximativ 20 de minute sau până când exteriorul devine auriu. Chiftelele se servesc cu sos marinara sau cum mai este numit sos napoletan preparat din roșii coapte, ulei de măsline, usturoi și busuioc.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(canadaculinary.com; eatthistown.caValentine Kitamaura;)

Cele mai citite

Related Articles