Ascultă Radio România Reșița Live

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul. Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de bucurie. Există o tradiție care spune că cine nu se veselește astăzi va fi trist tot timpul anului. Un alt motiv de bucurie a fost că după această zi, cum se spunea că se botează gerul, adica se înmoaie frigul. Mă rog, acum s-a mai schimbat clima și foarte puțin mai vorbim de ger în zona noastră.

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Articol editat de Radio Resita, 7 ianuarie 2025, 08:26 / actualizat: 8 ianuarie 2025, 8:29

Vă propun să vă serviți oaspeții cu carne la cuptor în stil franțuzesc.
Se folosesc:
– un kg de carne de porc
– un kg de ciuperci Champignon
– două cepe
– 100 de gr de brânză tare
– 100 de gr de brânză moale
– două roșii
– muștar superior, după gust
– sare și piper negru proaspăt măcinat
– ulei vegetal pentru prăjit.

Într-o tigaie preîncălzită se toarnă ulei vegetal. Spălați ciupercile, tăiați-le și se pun în tigaie.
Curățați ceapa, tăiați-le în jumătate de rondele și adăugați la prăjit împreună cu ciupercile.
Prăjiți ciupercile și ceapa până când apa din ciuperci s-a evaporat și ceapa este moale, translucidă. Rezervați ciupercile și ceapa pe o farfurie.
Se rad brânzeturile pe răzătoarea grosieră.
Tăiați carnea în felii de aproximativ 1,5 cm lățime.
Bateți carnea pe ambele părți.

Porniți cuptorul. Puneți hârtie de copt pe o tavă de copt și așezați cotletele. Ungeți carnea cu muștar și presărați sare și piper. Ciupercile și ceapa prăjite se adaugă deasupra cotlelelor. Se spală roșiile, se taie în jumătăți de rondele și se așează deasupra ciupercilor. Presărați carnea mai întâi cu brânza moale și după aceea cu brânză tare.

Puneți carnea în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute. După care cotletele în stil franțuzesc pot fi servite invitaților, cu ce garnitură preferați.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Spaghetti Frittata
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 iunie 2025, 07:00

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua perfectă pentru a găti ceva sănătos, echilibrat și plin de vitamine, iar astăzi vă propunem o rețetă simplă și...

Spaghetti Frittata
Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 iunie 2025, 07:00

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de vineri vă propun o rețetă delicioasă și sănătoasă, în care peștele –...

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 iunie 2025, 07:55

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir

Duminica este despre tihnă, familie și bucuria de a savura împreună o masă delicioasă. Ne-am gândit să vă oferim o idee completă de meniu...

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 iunie 2025, 07:00

Prânzul de duminică – Rețete savuroase pentru o masă în familie, cu pește, pui și înghețată de casă

Masa perfectă de duminică începe cu dragoste, continuă cu savoare și se încheie cu dulceață La Radio Reșița, duminica este ziua dedicată...

Prânzul de duminică – Rețete savuroase pentru o masă în familie, cu pește, pui și înghețată de casă