Ascultă Radio România Reșița Live

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul. Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de bucurie. Există o tradiție care spune că cine nu se veselește astăzi va fi trist tot timpul anului. Un alt motiv de bucurie a fost că după această zi, cum se spunea că se botează gerul, adica se înmoaie frigul. Mă rog, acum s-a mai schimbat clima și foarte puțin mai vorbim de ger în zona noastră.

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Articol editat de Radio Resita, 7 ianuarie 2025, 08:26 / actualizat: 8 ianuarie 2025, 8:29

Vă propun să vă serviți oaspeții cu carne la cuptor în stil franțuzesc.
Se folosesc:
– un kg de carne de porc
– un kg de ciuperci Champignon
– două cepe
– 100 de gr de brânză tare
– 100 de gr de brânză moale
– două roșii
– muștar superior, după gust
– sare și piper negru proaspăt măcinat
– ulei vegetal pentru prăjit.

Într-o tigaie preîncălzită se toarnă ulei vegetal. Spălați ciupercile, tăiați-le și se pun în tigaie.
Curățați ceapa, tăiați-le în jumătate de rondele și adăugați la prăjit împreună cu ciupercile.
Prăjiți ciupercile și ceapa până când apa din ciuperci s-a evaporat și ceapa este moale, translucidă. Rezervați ciupercile și ceapa pe o farfurie.
Se rad brânzeturile pe răzătoarea grosieră.
Tăiați carnea în felii de aproximativ 1,5 cm lățime.
Bateți carnea pe ambele părți.

Porniți cuptorul. Puneți hârtie de copt pe o tavă de copt și așezați cotletele. Ungeți carnea cu muștar și presărați sare și piper. Ciupercile și ceapa prăjite se adaugă deasupra cotlelelor. Se spală roșiile, se taie în jumătăți de rondele și se așează deasupra ciupercilor. Presărați carnea mai întâi cu brânza moale și după aceea cu brânză tare.

Puneți carnea în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute. După care cotletele în stil franțuzesc pot fi servite invitaților, cu ce garnitură preferați.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta