Puiu Ciasc – glasul Reșiței care unește cântecul cu sufletul pământului românesc
Puiu Ciasc este una dintre figurile discrete dar autentice ale Banatului, un om care îmbină cu firesc pasiunea pentru muzică, dragostea pentru agricultură și respectul profund pentru valorile tradiționale. Crescut într-un mediu în care munca pământului mergea mână în mână cu muzica și armoniile locale, Puiu a ales să își trăiască viața între două lumi: cea a cântului și cea a gliei.

Articol editat de Gerhard Chwoika, 25 iulie 2025, 16:39 / actualizat: 25 iulie 2025, 21:21
În studenţie, Puiu Ciasc s-a apropiat de formația Amicii din Timișoara, trupă emblematică a anilor ’70, cunoscută pentru prezențele sale estivale în stațiunea Costinești și pentru stilul muzical ce îmbina pop-rock-ul cu influențe folk. Deși nu a fost membru permanent al formației, Puiu a rămas conectat la spiritul lor artistic, participând la repetiții, întâlniri muzicale și seri culturale organizate în cercuri restrânse.
Pentru el, cântatul nu a fost niciodată o carieră, ci un mod de a exprima identitatea rurală și sufletul comunității din care provine. Fie că era vorba de o seară culturală, o sărbătoare la sat sau o întâlnire cu vechii prieteni din Timișoara şi Reşiţa, Puiu aducea mereu în glasul său emoția locului și bucuria simplă a tradiției.
Puiu Ciasc, pentru prieteni – sau Petru Ciasc, așa cum apare oficial – este astăzi un simbol viu al legăturii profunde dintre muzică, cultură și agricultura tradițională. Om al pământului și al cântecului, el ne arată că autenticitatea nu se afirmă cu vorbe, ci se trăiește cu modestie și pasiune.
Vă invităm să descoperiți povestea unei vieți în care tradiția, dragostea pentru cultură și rădăcinile adânc înfipte în pământul bănățean se împletesc într-un destin cu adevărat remarcabil.
Întreaga poveste o puteţi afla sâmbătă, 26 iulie în emisiunea “Oameni şi Locuri” doar aici pe 105.6 FM, de la 15.15, dar şi miercuri, 30 iulie de la 16.15.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro