De la agitația Capitalei la liniștea Semenicului: Atrași de „Woodstock-ul montan”, familia Beatrice și Eugen Popescu a lăsat Bucureștiul pentru Banatul de Munte
Chiar și în secolul XXI, România păstrează zone în care timpul pare că s-a oprit, iar civilizația modernă nu a schimbat prea mult stilul de viață al localnicilor. În astfel de locuri, tradițiile sunt respectate cu sfințenie, iar obiceiurile vechi continuă să definească identitatea comunităților.

Articol editat de Gerhard Chwoika, 11 iulie 2025, 17:00 / actualizat: 11 iulie 2025, 21:52
Un astfel de colț autentic este Gărâna (cunoscută și sub numele de Wolfsberg sau „Dealul Lupului”), așezare pitorească aflată la poalele Muntelui Semenic, în inima Banatului de Munte. Gărâna este celebră pentru peisajele sale spectaculoase, atmosfera autentică și, mai ales, pentru festivalurile sale de jazz, rock și folk, care atrag mii de vizitatori în fiecare an.
Gărâna a sărbătorit un sfert de secol de muzică, emoție și legături create între oameni veniți din toate colțurile lumii. La fel ca muzica, și locurile acestea au atras suflete dornice de liniște, autenticitate și ritmul natural al vieții.
Este și cazul familiei Beatrice și Eugen Popescu, originari din sudul țării, care au descoperit Banatul de Munte datorită festivalurilor muzicale. An de an, s-au reîntors aici, fascinați de frumusețea locurilor, de ciclul firesc al anotimpurilor și de legendele cu lupi, simboluri sacre pentru daci. Asemenea unui chemări ancestrale, Gărâna le-a cucerit inimile, iar în cele din urmă, cei doi au ales să se stabilească în acest colț de rai.
Află aici povestea lor completă și descoperă cum tradiția, natura și muzica pot schimba vieți – doar la Gărâna, satul care păstrează viu spiritul Banatului de altădată:
Întreaga poveste fascinantă a familiei Beatrice şi Eugen Popescu o puteţi afla sâmbătă, 12 iulie în emisiunea “Oameni şi Locuri” doar aici pe 105.6 FM, de la 15.15, dar şi miercuri, 16 iulie de la 16.15.
Urmărește-ne și pe Google News