Veşti bune pentru pacienţi! Ministerul Sănătăţii a aprobat aproximativ 1.000 de medicamente decontate 100% de CNAS

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care aprobă lista medicamentelor esenţiale pentru pacienţii din România. Potrivit unui comunicat al ministerului, această listă conţine 150 de denumiri comune internaţionale (substante active), în total fiind aproximativ 1.000 de medicamente care conţin aceste substanţe.

„Am aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%.Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe. Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine, printre altele.

Medicamentele cuprinse în ordinul aprobat se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero.

Ne-am angajat, în programul de guvernare, reintroducerea medicamentelor esențiale în legislație și ne ținem de cuvânt.Lista celor 150 de substanțe active poate fi consultată aici: http://www.ms.ro/…/uploads/2021/07/Lista-medicamente.pdf„, a transmis ministrul Ioana Mihăilă.

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active) a fost publicat în Monitorul Oficial.

De același autor

Related Articles