Miracolul de după tragedia din Colectiv. Copilul venit să aline familia ce şi-a pierdut băiatul în incendiu

1596

Miracol în familia unei victime de la «Colectiv». Au avut curajul „să o ia de la capăt”, după ce şi-au pierdut unicul fiu.

O cheamă Andreea şi a venit pe lume într-o zi de 30, la ora 22.30. Într-o altă zi de 30, la aceeaşi ora, Andrei, singurul copil familiei Bucă îşi dădea ultima suflare în Colectiv. De la pierderea lui Andrei până la venirea pe lume a fetiţei, soţii Bucă spun că au făcut naveta între cer şi pământ.

30 octombrie 2015. România se îmbrăca în haine de doliu, după ce flăcările din clubul “Colectiv” au mistuiţ cât ai clipi, zeci de destine. Printre cei loviţi de tragedie, care şi-au pierdut oamenii cei mai dragi, s-au numărat şi soţii Marcela şi Dorin Bucă. În seara fatidică, Andrei Bucă, unicul lor fiu, îşi găsea sfârşitul la numai 29 de ani, ucis de para de foc şi de fumul toxic.

Lupta celor doi părinți pentru a își reface viața 

Pentru cei doi părinţi îngenuncheaţi, lumea părea că se terminase în toamna blestemată. Cu credinţă în Dumnezeu şi cu gândurile nedezlipite de chipul băiatului plecat la Ceruri, Marcela şi Dorin s-au ridicat mânaţi de speranţă. Încet-încet, cei doi au găsit puterea să lase în urmă durerea sfâşietoare şi să o ia de la capăt.

Iar miracolul n-a întârziat să apară: cu câteva zile înainte de Învierea Domnului, în familie a sosit un copil: Andreea Gabriela. Deşi are 52 de ani, Marcela a născut fără probleme o fetiţă perfect sănătoasă, scrie ziarul “Obiectiv Vocea Brăilei”. I-au pus numele Andreea, în memoria lui Andrei, şi Gabriela, întrucât vestea că femeia este însărcinată a venit pe 8 noiembrie, în ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Obiectiv Vocea Brăilei. „Nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă”, a mărturisit emoţionat Dorin Bucă.

„În momentul în care a plecat Andrei dintre noi, simţeam că viaţa noastră nu mai are nici un sens. Am simţit un gol atât de mare, încâţ în fiecare zi când ne trezeam dimineaţa, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeleş tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”, povesteşte capul familiei.

Andrei a murit din cauza fumului înghiţit

Andrei Petru Bucă, tânărul care a pierit în “Colectiv” la doar 29 de ani, a fost un copil de excepţie. Absolvise Arhitectura şi lucra la o renumită firmă din domeniu.

“Andrei putea să iasă din club, probabil a vrut să-şi scoată vreun coleg din incendiu. Eu l-am crescut cu respect faţă de semeni”, spunea inginerul Dorin Bucă după funeralii. “El nu era ars foarte grav. A murit din cauza fumului înghiţit. Aveam planuri cu el, mi-ar fi plăcut să lucrăm împreună în domeniul meu, al construcţiilor navale. Eu aveam acum în şantier nava de pasageri «Banat», la care trebuie să reformulăm designul interior şi materialele, exact în ideea de a nu fi inflamabile”, adăuga atunci tatăl tânărului. „La educaţia şi aptitudinile sale, ar fi putut oricând să plece în străinătate. Eu l-am convins să rămână în ţară, pentru că şi aici se pot face lucruri deosebite, iar el a îmbrăţişat până la urmă această idee”, îşi amintea părintele.

Potrivit Click, în noiembrie 2014, Andrei Bucă trecuse pe lângă moarte. Se afla într-o barcă, pe Dunăre, împreună cu alţi prieteni. Era noapte, ambarcaţiunea s-a răsturnat şi au căzut în fluviul rece ca gheaţa. Tinerii au fost salvaţi atunci de o navă a Poliţiei de Frontieră.