[FOTO] Solistul trupei Conexiuni, Florian Stoica, a murit

Un an greu, un an al despărţirilor de oameni de spirit, un an, la finele căruia rămânem cu amintirile multor artişti plecaţi mult prea devreme dintre noi…

Solistul trupei Conexiuni, Florian Stoica, a murit miercuri seară,la vârsta de 58 de ani. anunţul fiind făcut de familie, pe pagina de Facebook a artistului.

„Acum am vrea ca ‘Tu’ să ‘Mai rămâi puţin’, însă cu durere în suflet trebuie să vă anunţăm că al nostru soţ, tată, prieten, artist, Florian Stoica – solistul formaţiei Conexiuni, a plecat aseară la 22,45 spre Ceruri, pentru că are un spectacol în faţa Domnului, cel mai dureros pentru noi, dar probabil cel mai valoros pentru el”.

Anunţul a fost confirmat pentru AGERPRES de chitaristul Victor Solomon, coleg de trupă cu Florian Stoica.

În 1983, împreună cu alţi doi studenţi – Marcel Boca şi Victor Lenghel, Florian Stoica a înfiinţat trupa Conexiuni, care a debutat la Casa de Cultură a Studenţilor. Prima perioadă de activitate a grupului a fost definită de căutări de stil muzical şi de personal. Au cântat în concerte, gale şi manifestări studenţeşti (Serbările Zăpezii, Galele Amfiteatru, Festivalul Top T, Galele Costineşti). În 1984 se alătură grupului Gabi Isac şi Lucian Murzea, înlocuit ulterior de Pavel Stelu. Prima piesă, „Fachir valah”, a devenit repede foarte cunoscută în mediul studenţesc al acelor vremuri, potrivit site-ului http://www.conexiuni.com.ro/.

În anii ’80 trupa i-a cuprins, pe lângă membrii amintiţi, şi pe Mihai Pascu – bass şi Ramiro Junger – clape. În această formulă au ajuns în topurile muzicale ale vremii, primind premiul I la Interpretare şi diploma „Cel Mai Bun Solist Rock” – pentru Florian Stoica – la festivalul „Constelaţii Rock ’85” de la Râmnicu-Vâlcea. Au urmat înregistrări în studiourile radio şi tv, lansându-se piesele „Fosta iubire” şi „Învins doar pentru o clipă”, care au devenit hituri.

În 1986 au obţinut Premiul de Popularitate la Festivalul Primăvara Baladelor şi Premiul I la Festivalul Top T de la Buzău. Trupa e premiată în acelaşi an şi la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti de la Braşov, iar Florian Stoica este desemnat „Cel mai bun solist al Galelor”.

Slujba de înmormântare va avea loc Sâmbătă, la Biserica Sfinții Voievozi din Urlați”, a transmis familia lui Florian Stoica.

Dumnezeu să-l odihnească!

Condoleanţe familiei!

Nota redacţiei: În această seară, ora 21, emisiunea de muzică uşoară românească Romantica este dedicată memoriei artistului Florian Stoica!

De același autor

Related Articles