[FOTO] La mulţi ani, Maia Ioana Truţulescu!

Printre cele două milioane de români care-şi sărbătoresc astăzi , de Sfântul Ion, onomastica se numără şi mica noastră artistă Maia Ioana Truţulescu, fiica nu mai puţin celebrului artist plastic, Marian Ionel Truţulescu.
Născută pe 11 ianuarie 2010, aflată într-o dublă aniversare, prietena radioului reşiţean, Maia Ioana Truţulescu , ne-a obişnuit să fie o parte importantă din CV-ul cultural al Reșiței pentru că „Arta își înalță capul atunci când crezurile se moleșesc”, după cum susținea Friedrich Nietzsche.
Prezentă la toate evenimentele socio-culturale, Maia a devenit la vârsta sa fragedă un reper al Banatului de Munte, un model fără vârstă, dar cu o impresionantă dedicaţie şi har.

Aflată în primul anotimp al vieţii, Maia Ioana Truţulescu a devenit cunoscută pe plan naţional şi internaţional prin lucrările sale expuse în cele mai importante galerii de artă.
În Anul Centenarului a luat din seva rădăcinilor României Mari din povestea stră-străbunicului ei și a tuturor Eroilor Marii Uniri și o spus-o mai departe… realizând o lucrare Copilul-România , în care şi-a pus visele generaţiei sale pentru următoarea sută de ani, în cele mai frumoase culori ce străjuiesc tricolorul ADN-ului românesc,lucrare pe care a donat-o Muzeului Național al Literaturii Române.

La sfârşitul anului 2018, Maia Ioana Truţulescu s-a alăturat campaniei umanitare realiyată de Radio România Reşiţa şi a realizat o lucrare ”Hope” pentru Clinica Onco Help din Timişoara, mărturisindu-ne:


„Am făcut această lucrare pentru clinică, ca oamenii bolnavi care vin acolo să mai uite preţ de câteva momente de problemele lor, de grijile lor. Şi am făcut-o foarte colorată, pentru că, muzica,culoarea , speranţa din inimă şi credintă, vindecă mai repede boala. Sunt tare bucuroasă dacă aduc măcar un gram de veselie, de bucurie prin această lucrare , acolo unde este nevoie”.

Lucrarea ”Hope” -Speranță în tehnica acrilic/pânză, 100/100 cm, este o compoziție abstractă cu accente cromatice peste care a adăugat un colaj în formă de inimă dintr-un portativ muzical. Inima reprezintă viața, portativul simbolizează ideea de ritm al inimii iar culorile vii, senine și optimiste sugerează ideea de fericire , de speranță. A folosit tocmai acele elemente care au compus leitmotivul campaniei propuse de Radio Reșița și anume ”Muzică pentru viață”. Deși lucrarea ei este o pictură, prin elementele care le-a folosit, a creat ideea unei melodii vizuale, prin care încercă să înveselească puțin sufletul celor care au nevoie de speranță.

Maia Ioana Truțulescu este un artist care se implică în viaţa Cetăţii, iar prin vârsta, educația și harul său demonstrează că un copil reprezintă punctul de vedere al lui Dumnezeu potrivit căruia într-o viață fără artă, cruzimea realității ar face lumea de nesuportat. Sensul existenței și datoria fiecărui om este creația. Dacă aș putea întregi acest Laudatio, cred că doar parafrazând-o pe Maica Tereza: Copilul Artist Maia Truțulescu este un creion în mâna lui Dumnezeu care desenează o scrisoare de dragoste lumii, iar dacă această lume va deveni mai bună într-o zi este și din „cauza” acestei fetițe de 8 ani care contemplează lumina vieții peste pânza unor aripi de fluturi din care frumosul își face zbor peste timp, cu SPERANŢĂ!

La mulţi ani, Maia Ioana Truţulescu!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles