Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va avea un nou aparat real time-PCR, cu sprijinul ministrului Ion Marcel Vela dar şi a Ministerului Sănătăţii

În următoarea perioadă în judeţul Caraş-Severin va creşte numărul persoanelor testate pentru COVID-19! Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va avea un nou aparat real time-PCR cu o valoare de peste un milion de lei. Această investiţie a fost posibilă cu sprijinul ministrului de interne, Ion Marcel Vela dar şi a Ministerului Sănătăţii.

În plus, la cel mai important spital din judeţ vor ajunge şi 10 ventilatoare mecanice, o investiţie extrem de importantă pentru pacienţii din secţia ATI, explică managerul unităţii medicale, Waldemar Murgu.

“Vreau să mulţumesc personal domnului ministru Ion Marcel Vela, care s-a implicat în obţinerea celui de-al 3-lea aparat PCR, cu 3 camere şi cu o valoare de peste un milion de lei. Şi asta nu e tot, trebuie să precizez că în istoria recentă a spitalului nu s-a întâmplat, Ministerul Sănătăţii ne-a sprijinit şi în acest moment suntem pe cale de a primi 6 staţii de injectomat, 8 monitoare, 2 module de debit cardiac, 10 ventilatoare mecanice cu 3200 de circuite şi 6400 de filtre, ceea ce este extraordinar şi mai mult decât atât ni s-a aprobat o mare parte a planului de investiţii.

Ministerul Sănătăţii, ne-a aprobat suma de peste 1 milion de lei pentru o nouă instalaţie de sterilizare, pentru mai multe autoclave, pentru încă câteva ventilatoare mecanice, steamer de imunohistochimie pentru Prosectură şi 12 paturi electrice de ultimă generaţie pentru ATI, iată că toată lumea s-a implicat pentru ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa să beneficieze de aparatură medicală de ultimă generaţie în lupta cu COVID-19″, ne-a declarat managerul unităţii medicale Waldemar Murgu.

Alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, de la începutul pandemiei de COVID-19 au fost şi două instituţii importante, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa, ambele au venit în sprijinul unităţii medicale cu investiţii substanţiale, demonstrând că nu contează culoarea politică ci viaţa oamenilor care au nevoie de îngrijiri medicale.

Mă bucur că în această pandemie de COVID 19 toate instituţiile statutului s-au mobilizat şi ne-au ajutat, începând cu Consiliul Judeţean care ne-a ajutat foarte mult în acest sens. De la CJ am primit 5 aparate de ventilaţie mecanică de exemplu, 10 injectomate, 2 monitoare funcţii vitale şi cel mai important sistemul PCR complet, pe acest istem lucrăm în acest moment.

Dar şi mai mult mă bucură faptul că la fel de mult s-a implicat şi primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa care ne-a pus la dispoziţie acele containere pentru triajul epidemiologic, cu rampele de acces pentru persoanele cu handicap, cu circuitele, asta însemnând geamuri termopan, uşi termopan, reparaţii. Primăria Reşiţa ne-a ajutat şi în amenajarea laboratorului dar cea mai importantă este aparatura medicală donată şi aici mă refer la un PCR, la un aparat de radiologie mobil, un aparat de dializă primară şi un aparat de testare imunologică. Tot primăria ne-a donat peste 1000 de teste pentru COVID-19 şi materiale sanitare de protecţie, a fost un parteneriat extraordinar şi le mulţumesc pe această cale”, susţine Waldemar Murgu.

Cele mai citite

Related Articles