Procurorii au finalizat ancheta în cazul educatoarei din Timișoara care și-a omorât fetița de 4 ani

Procurorii au finalizat ancheta în cazul educatoarei Oana Neţ, tânăra din Timişoara care şi-a ucis fiica de 4 ani, pe care a înecat-o în vana plină cu apă, în seara zilei de 13 martie 2018.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a fost finalizată, iar Oana Neţ a fost trimisă în judecată pentru violenţă în familie – omor comis asupra unui membru de familie.

În data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30, inculpata Neţ Oana – Răzvana, în timp ce se afla împreună cu fiica sa minora, în vârsta de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situaţă în Timişoara, iar fiica sa se spăla şi se juca în apa din cadă, a ţinut-o pe fetiţă forţat cu capul sub apă până ce minora s-a înecat, aceasta decedând din cauza asfixiei mecanice prin submersie în apă, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii.

Ulterior uciderii fiicei sale prin înecare, inculpata Neţ Oana – Răzvana, folosind două cutere pe care le-a luat din baie, a tăiat cadavrul victimei la nivelul antebraţelor, producându-i în această manieră două leziuni superficiale, fără să realizeze însă că fiica sa era deja decedată în acele momente. Dosarul a fost trimis spre competenta soluţionare Tribunalului Timiş „, au consemnat procurorii  în rechizitoriu.

Pentru fapta sa, educatoarea Oana Neț riscă până la 25 de ani de închisoare.

(Cristi Dumitru)