Ascultă Radio România Reșița Live

Premieră gastronomică în Caraş-Severin: Direcţia silvică lansează păstrăvul afumat, o delicatesă din producţia proprie

Noul sortiment, care la preţ şi calitate va fi net superior celor deja existente în magazinele din ţară, va fi scos pe piaţa de consum din decembrie, în pragul sărbătorilor de iarnă, a mai precizat Traian Roşu.  (Hardy Cvoica)

Articol editat de Gerhard Chwoika, 9 noiembrie 2018, 13:00 / actualizat: 9 noiembrie 2018, 18:51

Este vorba despre producerea în condiţii tradiţionale a unui sortiment de păstrăv afumat, cu materie primă obţinută din crescătoriile proprii şi cu întregul proces realizat în primă fază în două din păstrăvăriile avute în administrare, Valea Bei şi Topleţ.

Traian Roşu – şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul instituţiei judeţene pentru Radio Reşiţa:

„Este vorba despre o preocupare mai veche a noastră, acum suntem pe punctul de a o finaliza şi în premieră am făcut nişte investiţii în acest sens, nişte dotări cu utilaje de eviscerat, de vidat, de afumat, maşini de produs gheaţă pentru ambalare şi am pus la punct tehnologia de producere a păstrăvului afumat. Am şi stabilit preţul de vânzare la 60 de lei kilogramul. Într-o primă fază avem celule de afumare la Ocoalele silvice Herculane, păstrăvăria Topleţ şi Sasca Montană, păstrăvăria Valea Bei, dar pe viitor ne-am propus achiziţionarea a încă două celule de afumat şi la celelalte păstrăvării. Într-o primă fază, noul produs va putea fi cumpărat doar din păstrăvării, pe bază de comandă, iar ulterior după ce sortimentul va fi cunoscut şi apreciat pe piaţă, probabil că şi comercianţii vor solicita la rândul lor cantităţi mai mari, astfel încât la anul păstrăvul afumat să se regăsească chiar şi în magazinele care acum desfac numai păstrăv proaspăt. Produsul va fi de bună calitate şi va face concurenţă produselor similare din supermarketurile existente în acest moment”. 

Traian Roşu a mai spus că, în plan sunt încă două celule de afumare şi pentru celelalte păstrăvării avute în gestionare, pentru ca pe viitor produsul să fie găsit la orice oră la oricare din cele 4 locaţii din judeţ.

Noul sortiment, care la preţ şi calitate va fi net superior celor deja existente în magazinele din ţară, va fi scos pe piaţa de consum din decembrie, în pragul sărbătorilor de iarnă, a mai precizat Traian Roşu.  (Hardy Cvoica)

Caraș-Severin: amendă de 12.000 lei pentru abandon de câini
Actualitate vineri, 21 noiembrie 2025, 09:43

Caraș-Severin: amendă de 12.000 lei pentru abandon de câini

Polițiștii din Caraș-Severin au aplicat o amendă de 12.000 de lei unui bărbat din Bocșa care și-a abandonat o cățelușă împreună cu cei...

Caraș-Severin: amendă de 12.000 lei pentru abandon de câini
„Solidaritate, nu tăcere”: Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara lansează marșul comunitar împotriva violenței asupra femeilor
Actualitate vineri, 21 noiembrie 2025, 09:27

„Solidaritate, nu tăcere”: Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara lansează marșul comunitar împotriva violenței asupra femeilor

Timișoara finalizează pregătirile pentru campania de conștientizare și prevenție „Solidaritate, nu tăcere”, organizată de Direcţia de...

„Solidaritate, nu tăcere”: Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara lansează marșul comunitar împotriva violenței asupra femeilor
Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună
Actualitate vineri, 21 noiembrie 2025, 07:33

Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună

Sfârșitul sezonului legumicol 2025 aduce din nou dificultăți pentru agricultori, mulți dintre ei rămânând cu cantități mari de varză...

Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună
Arad: Numărul de turiști cazați la Moneasa crește cu 40% față de anul trecut. Stațiunea se apropie de 100.000 de vizitatori în 2025
Actualitate vineri, 21 noiembrie 2025, 06:58

Arad: Numărul de turiști cazați la Moneasa crește cu 40% față de anul trecut. Stațiunea se apropie de 100.000 de vizitatori în 2025

Numărul de turiști cazați în stațiunea Moneasa crește cu 40% față de anul trecut, estimările pentru 2025 indicând 100.000 de vizitatori....

Arad: Numărul de turiști cazați la Moneasa crește cu 40% față de anul trecut. Stațiunea se apropie de 100.000 de vizitatori în 2025
Actualitate vineri, 21 noiembrie 2025, 06:58

Cererea de lemn de foc a crescut în 2025 din cauza preţurilor mărite la ceilalţi combustibili. Ocolul Silvic asigură cantităţi suficiente de material lemnos pentru populație în sezonul rece

Creșterea prețurilor la combustibili a determinat tot mai mulți locuitori să se orienteze spre încălzirea cu lemn de foc, iar solicitările au...

Cererea de lemn de foc a crescut în 2025 din cauza preţurilor mărite la ceilalţi combustibili. Ocolul Silvic asigură cantităţi suficiente de material lemnos pentru populație în sezonul rece
Actualitate joi, 20 noiembrie 2025, 18:21

DSP Timiș lansează primul demers județean pentru prevenirea burnout-ului în rândul personalului medical

Direcția de Sănătate Publică Timiș a lansat prima inițiativă județeană dedicată prevenirii burnout-ului în rândul personalului medical,...

DSP Timiș lansează primul demers județean pentru prevenirea burnout-ului în rândul personalului medical
Actualitate joi, 20 noiembrie 2025, 15:42

102 dispariții în Caraș-Severin în 2025: toate persoanele găsite în siguranță

În primele nouă luni ale anului 2025, județul Caraș-Severin a înregistrat 102 dispariții de persoane, majoritatea plecări voluntare. Dintre...

102 dispariții în Caraș-Severin în 2025: toate persoanele găsite în siguranță
Actualitate joi, 20 noiembrie 2025, 15:41

Studiu World Vision: 70% dintre copiii de 10–14 ani joacă zilnic online, iar unul din trei a consumat alcool

World Vision România a prezentat miercuri, în Parlamentul României, primul studiu național dedicat comportamentelor de risc și adicțiilor în...

Studiu World Vision: 70% dintre copiii de 10–14 ani joacă zilnic online, iar unul din trei a consumat alcool