[FOTO] Pompierii din Caraş-Severin lucrează cu utilaje vechi şi de 40 de ani

155

Activitatea pompierilor este îngreunată de lipsa resurselor financiare, s-a afirmat astăzi la bilanţul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Pe parcursul anului trecut, pompierii militari au avut peste 3700 de intervenţii în situaţii de urgenţă. Misiunile au fost dificile din cauza distanţelor mari de parcurs, a numărului insuficient de angajaţi, dar şi a parcului auto îmbătrânit. Militarii lucrează chiar şi cu autospeciale vechi de 40 de ani, spune comandantul ISU, lt col Cristinel Coneru. „În judeţul nostru este funcţională o singură autoscară, fabricată în 1979, şi aceea cu unele probleme tehnice. Se constată şi lipsa unor utilaje de intervenţie în cazul prăbuşirii unor elemente de construcţii, motofierăstraie cu disc”.

Probleme pompierilor sunt cunoscute şi de autorităţi. În cadrul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a spus că există preocupări pentru rezolvarea situaţiei.

La rândul său, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Florenţa Albu a mulţumit pompierilor pentru buna colaborare şi pentru gestionarea eficientă a tuturor problemelor cu care s-a confruntat judeţul. Anul trecut au fost salvate din incendii 30 de persoane. Un singur om a murit, iar alți 4 au fost răniți.

(Sebastian Dragomir)