Semenicul va deveni în doi ani un paradis turistic all season. Primarul Reşiţei Ioan Popa speră ca în decembrie 2022, să fie funcţional noul domeniu schiabil ce presupune printre altele nouă kilometri de pârtii noi, telegondolă şi tunuri de zăpadă.

După o lungă perioadă de stagnare, lucrurile se mişcă într-un ritm alert odată cu aprobarea Hotărârii de Guvern privind schimbul de terenuri între Romsilva şi Primăria Reşiţa, care va avea rolul de lider de proiect.

S-a dat ordin ca în 180 de zile să fie eliberată masă lemnoasă, s-a marcat şi se pregătesc pentru exploatare. Noi în luna februarie sperăm să scoatem la licitație proiectul tehnic plus execuția. Cu alte cuvinte, în luna martie-aprilie se vor depune oferte pentru proiect tehnic şi pentru execuție de către potențialii constructori, care nu pot fi foarte mulţi, trei sau patru la nivel mondial care fac acest gen de instalații de transport pe cablu. Și sperăm ca proiectul tehnic să fie realizat până la sfârșitul verii – toamnă și după aceea să identificăm resurse financiare pentru execuție. Vorbim de un proiect de 40 de milioane de euro, lucrările ar urma să demareze în primăvara anului 2022. Speranța mea este ca în decembrie 2022 să avem arealul schiabil funcțional.

Cea mai la îndemână sursă de finanţare după cum declară primarul Ioan Popa este Programul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Edilul a afirmat că a avut discuţii cu ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea şi urmează ca săptămâna aceasta să se întâlnească din nou la Bucureşti pe această temă. Şi veştile bune nu se opresc aici. Ioan Popa a anunţat că ministerul economiei a cuprins proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Semenic în Programul de Investiţii pe anul 2021.

CITEŞTE ŞI:

Proiectul care va transforma Semenicul într-un paradis turistic a intrat într-o fază în care nu mai poate fi oprit

Dunca: Domeniul schiabil Semenic, din punctul meu de vedere, există deja!