[AUDIO] Proiectul care va transforma Semenicul într-un paradis turistic a intrat într-o fază în care nu mai poate fi oprit

518

Se fac paşi importanţi pentru dezvoltarea zonei turistice Semenic. Guvernul a aprobat scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu compensare, de către Primăria Reşiţa a terenului în suprafaţă de 23,05 hectare, în vederea realizării obiectivului.

În continuare va urma scoaterea la licitaţie a următoarei faze: proiectul tehnic şi execuţia, după cum declară primarul municipiului Reşiţa.

Primarul Ioan Popa: Este încununarea unei munci de trei ani, ca să nu spun 14 ani pentru că proiectul de dezvoltare alpină Semenic-Văliug-Gărâna este un proiect demarat în 2004-2005 împreună cu o companie din Austria. Ne aflăm într-o fază din care lucrurile nu mai pot fi oprite și se duc ca un tăvălug. În următorii ani, beneficiile acestui proiect vor fi văzute de reşiţeni şi de bănăţenii din Banatul de Munte. Estimarea pe planurile făcute de austrieci este de 3.500 de schiori în timpul săptămânii pe zi și 6.000 în zilele de weekend. 70% dintre aceste persoane vor fi şi vara.

Proiectul tehnic şi execuţia vor fi scoase la licitaţie împreună. Sperăm ca anunțul să fie publicat pe SEAP în luna februarie a anului viitor, în aprilie-mai să avem un câștigător, să avem proiectul făcut în șase luni astfel încât în primăvara anului 2022 să demareze lucrările.

Proiectul are o valoare de peste 40 de milioane de euro și înseamnă un domeniu schiabil cu 9 kilometri de pârtii noi, telegondolă, instalaţie de zăpadă artificială, parc de aventură, centru Salvamont cu punct de prim ajutor, trasee de drumeții și restaurante.