[AUDIO] Dunca: Domeniul schiabil Semenic, din punctul meu de vedere, există deja!

Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din zona Semenic a intrat în linie dreaptă. Acesta vizează realizarea unor pârtii noi, reabilitarea infrastructurii și a drumului de acces, amenajarea de locuri de parcare, realizarea unor instalații de transport pe cablu și a unor instalații de nocturnă și zăpadă artificială.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, dă asigurări că în 2023 o să putem urca pe  Semenic cu telegondola.

Primul pas spre realizarea Domeniului Schiabil Semenic-Crivaia s-a făcut prin aprobarea Hotărârii de Guvern privind schimbul de terenuri între Primăria Reşiţa şi Romsilva.

„Domeniul schiabil Semenic, din punctul meu de vedere, există deja! Realizarea lui a început, HG s-a dat, schimbul de terenuri se realizează și cred că în 2023 o să putem urca în vârf la Semenic cu gondola, care pleacă de la Văliug și cred că în 2025, sau în 2026 cel târziu, o să ne putem urca cu bicicleta electrică în gară la Timișoara, să venim într-o oră, să ne dăm jos la gară și să plecăm cu ea pe traseul de biciclete, spre Lacul Secu, pe la centrala Grebla, după care să ajungem la Văliug, să ne urcăm în cabină cu bicicleta și din vârf de la Semenic să coborâm până la Rudăria”, a declarat Romeo Dunca.

Cele mai citite

Related Articles