[AUDIO-FOTO] Primăria Reşiţa a luat măsuri anti-caniculă şi a instalat corturi de prim-ajutor în două locaţii din oraş

Caraş-Severinse află, de trei zile, sub cod galben de caniculă și disconfort termic. Primăria oraşului a luat un prim set de măsuri pentru protejarea populației şi a amplasat corturi de protecţie în două locaţii din urbe; este vorba de Parcul Tricolorului şi Zona Cărăşana.

Corturi dotate cu dozatoare cu apă rece pentru hidratare, aer condiţionat şi pat de campanie îi aşteaptă pe reşiţenii surprinşi prin oraş de temperaturile ridicate din zilele acestea. Asistentul medical, Kasa Monica a precizat pentru Radio Reşiţa că, cetăţenii au înţeles efectele negative pe care o are canicula asupra lor şi nu se prea aventurează pe străzi la orele amiezii, rar mai iese câte unul:

Totuşi unii care, au avut treabă prin oraş, au fost nevoiţi să iasă şi au fost răpuşi de temperaturile toride. Aceştia au avut nevoie de serviciile de asistenţă oferite în corturile anticaniculă:

Medicii recomandă cetăţenilor să nu părăsească locuinţele în intervalul orar 12.00-16.00, doar dacă este neaparată nevoie. Dacă li se face rău pe stradă pot apela la serviciile oferite în corturilele anticaniculă din oraş. Acestea le stau la dispoziţie în zilele toride între 11.00 şi 18.00.

Amintim că, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de caniculă pentru zona noastră, în perioada 29 iunie – 01 iulie.  

De același autor

Related Articles