[AUDIO] Campania gratuită pentru depistarea hepatitei C continuă în Reşiţa

Campania gratuită pentru depistarea hepatitei C nu s-a încheiat ci continuă în municipiul Reşiţa. Până la mijlocul lunii iulie, cetăţenii se pot testa gratuit atât în Parcul Tricolorului cât şi în Centrul Civic. S-a luat această decizie pentru că numărul de teste a fost suplimentat iar adresabilitatea este mare, ne-a transmis şeful Direcţiei Generale Învăţământ Cultură Tineret Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica:

Depistată la timp, hepatita C se poate vindeca. Reşiţenii identificaţi cu acest virus vor primi tratament gratuit. Au fost efectuate 1200 de teste iar 16 persoane au fost confirmate cu acest virus.

Hepatita C variază de la îmbolnăvire uşoară, care durează câteva săptămâni, la îmbolnavire severă, pe viaţă. Hepatita C este adeseori descrisă ca infecţie “acută” care inseamnă infecţie nouă sau infecţie “cronică”, pe viaţă.

Aproximativ 75-85% dintre persoanele care se infectează cu virusul hepatitei C vor dezvolta infecţie cronică. Aproximativ 15-25% dintre persoanele infectate cu virusul hepatitei C elimină virusul fără a urma tratament şi nu dezvoltă infecţie cronică.

Hepatita C se transmite când persoana intră în contact cu sângele unei persoane infectate cu virusul hepatitei C.

De același autor

Related Articles