[AUDIO] Ambasadorul Republicii Austria în România, Mag. Adelheid Folie în vizită la Reşiţa

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a avut vineri, 4 martie 2022, o întrevedere cu Excelența Sa, doamna Mag. Adelheid Folie, Ambasadorul Republicii Austria în România și domnul Georg Bardeau, Consulul onorific al Austriei la Timișoara.

La întâlnire au participat Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin și reprezentanți ai Serviciului Afaceri Europene, Coordonare Instituțională și Situații de Urgență din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin. Discuţiile s-au concentrat pe oportunităţile de investiții din judeţ.

Prefectul, Ioan Dragomir a realizat o prezentare a județului Caraș-Severin, cu accent pe potențialul turistic și balneoclimateric, precum ariile naturale protejate, zona montană, stațiunea Băile Herculane, zona Marila, zona Poiana Mărului, zona Sommerfrisch-Anina. De asemenea, a evidențiat ponderea semnificativă a comunității etnicilor austrieci în județul Caraș-Severin, care contribuie, prin păstrarea specificului național, la bogăția multietnică a județului, asigurând de întreaga disponibilitate a autorităților din județ pentru prezervarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a minorității austriece. În același timp, domnul prefect a subliniat contribuția etnicilor austrieci la dezvoltarea județului în decursul istoriei, dar și la dezvoltarea industriei.

Excelenţa Sa, Mag. Adelheid Folie, Ambasadorul Republicii Austria în România, aflată la prima vizită în județul Caraș-Severin de la preluarea mandatului, s-a arătat impresionată de informațiile furnizate și a menționat că obiectivul domniei sale este să viziteze România pentru a cunoaște comunitatea austriacă și a contribui la bunăstarea acesteia. Excelența Sa a punctat că resursele naturale sunt un atu pentru dezvoltarea turistică a județului Caraș-Severin și a propus ca, prin intermediul Asociației  de turism din Austria, să fie realizate schimburi de experiență între austrieci și români. În final, şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini autorităţile locale în dezvoltarea judeţului, în măsura posibilităților.

În cursul vizitei de la Reșița ambasadorul Republicii Austria a avut o întâlnire și cu Ovidiu Rădoi, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Discuțiile au vizat posibilitățile de consolidare a relațiilor economice dintre cele două țări, având în vedere că în județul Caraș-Severin își desfășoară activitatea un număr de aproximativ 170 de firme cu capital austriac. De asemenea s-a punctat nevoia promovării județului ca destinație turistică pe piața austriacă. În acest senş ambele părți și-au manifestat deschiderea pentru continuarea colaborării în vederea realizării unor schimburilor de expertiză și bune practici în domeniul turismului.

Surse: Prefectura Caraş-Severin; Consiliul Judeţean Caraş-Severin

De același autor

Related Articles