A fost refăcută ruta Via Transilvanica, la intrarea în Caraș-Severin

Angajați și voluntari ai Serviciului Salvamont Caraș-Severin s-au alăturat echipei de refacere și întreținere a rutei Via Transilvanica.

„După 10 zile și 1052 km cu bicicleta pe Via Transilvanica am întrerupt traseul la Sarmizegetusa, în locul în care a devenit impracticabil. De săptămâna viitoare voi putea relua cursa și în Caraș-Severin, până la Drobeta Turnu Severin. Este un produs turistic extrem de important, cu influențe pozitive în mediul economic și care pune în valoare zone și peisaje încântătoare”, a declarat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca.

„Am fost alături de frații Ușeriu și de Asociația Tășuleasa încă de la începutul proiectului. Este o mândrie, dar și o responsabilitate pentru județul nostru. Aici există cel mai lung tronson și unul dintre cele mai frumoase de pe tot cuprinsul țării”, a declarat la rândul său șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin, alpinistul Cornel Galescu.

Via Transilvanica este unul dintre cele mai spectaculoase trasee din România având o lungime totală de 1.262 de kilometri, începe la Putna, străbate 10 județe, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți, este împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice, Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana – și se termină la Drobeta Turnu‑Severin. Traseul promovează diversitatea culturală, etnică, istorică și naturală a Transilvaniei, Bucovinei și Banatului și a inspirat filmul documentar ”Oamenii drumului: Terra Banatica”, care a avut premiera în Statele Unite ale Americii.

Cele mai citite

Related Articles