Păstrăv în crustă de sare
Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau fructe de mare. Azi vă invit să încercați ceva spectaculos prin simplitate: păstrăv întreg gătit într-o crustă de sare.
Articol editat de Radio Resita, 14 noiembrie 2025, 06:17 / actualizat: 16 noiembrie 2025, 6:19
Sarea păstrează peștele suculent, aromele rămân intense, iar rezultatul e… wow!
Aveți nevoie de:
– 1,5 kg păstrăv întreg eviscerat
– 1 lămâie
– 2 crenguțe de cimbru
– 2 kg sare de mare grunjoasă
– 2 albușuri
Coaceți peștele 50 min la 200°C, spargeți crusta și serviți cu mujdei și mămăligă.
Simplu, gustos, sănătos.
Daniel Babun