Ascultă Radio România Reșița Live

Tort sufleu cu piersici

Tortul este desertul central al multor evenimente festive. Pregătirea și decorarea unui tort este întotdeauna un subiect de preocupare specială a cofetarilor. La urma urmei un tort trebuie să fie nu numai delicios, ci și frumos, deoarece este coroana unei seri festive.

Tort sufleu cu piersici

Articol editat de Radio Resita, 19 decembrie 2024, 06:00

Tort sufleu cu piersici
Este un sufleu delicat, piersici suculente și pandișpan de ciocolată dulce. Cred că v-am convins că este un tort grozav. Prin urmare, pregătirea unui tort cu sufleu nu este atât de dificilă pe cât crezi.

Pentru a face prăjitura vom pregăti un aluat simplu fără ouă. Sufleul este, de asemenea, ușor de făcut: luați smântână (cu 15-20% grăsime), zahăr și gelatină. Alege piersici dulci și suculente. Puteți decora tortul sufleu cu piersici finit cu ciocolată rasă sau nuci.
Ingrediente necesare:
– 200 de gr de făină
– 800 de gr de smântână
– 50 de gr de ciocolată
– 30 de gr de gelatina
– 3 linguri de cacao
– un praf de sare
– 300 de gr de zahăr
– 50 de ml de ulei de floarea soarelui
– 250 de ml de apă
– 10 gr de praf de copt
– două linguri de suc de lamaie
– piersici sau nectarine.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Să începem cu aluatul. Se amestecă apa, zahărul, uleiul și sucul de lămâie. Separat se cerne făina, se amestecă împreună cu cacao, se adaugă sare și praful de copt. Se bate totul până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în formă și coaceți timp de 30 de minute. Apoi lăsați tortul să se răcească.
Acum puteți face sufleul. Bateți smântâna cu zahărul până se dizolvă complet.
Se hidratează gelatina în 250 ml de apa, se încinge la foc mic până se dizolva complet, dar nu trebuie să fiarbă. Apoi turnați gelatina în smântâna cu zahăr și amestecați.
Spălați piersicile sau nectarinele și tăiați-le felii.
Tăiați partea superioară a blatului la mai puțin de jumătate din grosime.
Puneți tortul înapoi în tavă după ce îl tapetați cu folie termică sau cu hârtie pergament. Așezați piersicile uniform în jurul și înăuntru cercului. Se toarnă sufleul deasupra.
Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider să se întarească. Va dura aproximativ două ore.
Puteți decora tortul de sufleu cu piersici după gust.

Serviți și vă bucurați, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun

Foto youtube

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă