Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi

ploaie

În sud-vest

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că în următoarele 48 de ore se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Dolj. Din această seară de la ora 20, se instituie cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui şi pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului. Din această după-amiază, în zonele menţionate vor cădea ploi însemnate cantitativ, care izolat pot ajunge la 50-60 de l/mp.

În ţară

Începând din această seară şi până mâine la ora 20.00, ploile vor fi însemnate cantitativ, va fi vânt puternic, iar la munte va ninge, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Astfel, va ploua în Oltenia şi în sudul Banatului, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25 – 30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h. În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 km/h.

Vineri şi sâmbătă vor fi ploi însemnate cantitativ, dar duminică şi luni, vremea se va îndrepta, ploile se vor restrânge, iar temperatura va creşte spre 20 de grade, potrivit ANM.

Ninge în mai multe localităţi de pe raza judeţului Braşov, dar nu există drumuri închise sau restricţionate. Şi traficul feroviar a fost afectat de ninsoare. Un copac a căzut în această dimineaţă pe cale ferată, fapt care a dus la întârzieri de 20-30 de minute pe ruta Bucureşti – Brasov.

Ceaţa densă reduce vizibilitatea sub 200 metri pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa , între kilometrii 193 şi 212, precum şi pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, transmite Infotrafic. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa , între kilometrii 157 şi 159, pe ambele căi unidirecţionale ale acesteia, se execută lucrări de asfaltare, mai informează Infotrafic. În prezent porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea şi Midia sunt închise din cauza ceţii dense, atât pentru traficul maritim cât şi pentru cel fluvial.

În Harghita, ninge abundent în zonele cu altitudine peste 1200 de metri. Stratul de zăpadă depus în ultimele ore depăşeşete 10 cm. Se circulă în condiţii de iarnă, pe pe tronsoanele montane ale drumurilor naţionale, zăpadă de până la trei centimetri, între Gheorgheni-Lacu Roşu-Cheile Bicazului, Gheorgheni- Praid, în pasul Bucin şi Topliţa-Borsec, în pasul Creanga. Drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire şi materiale anterapante pentru a se preveni formarea poleiului, transmite corespondentul RRA Angela Bârsan.

Cele mai citite

Related Articles