Ascultă Radio România Reșița Live

Carne de porc mărunțită cu orez picant

America Latină are o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au influență din alte țări, altele sunt cu creații proprii, dar fiecare în parte au dat  personalitatea și savoarea sa.

Carne de porc mărunțită cu orez picant

Articol editat de Valentina Adam, 4 iunie 2024, 06:00

Din această parte de lume vă prezint rețeta de Carne de porc mărunțită cu orez picant.
Ca să mănânce bine 4 persoane se folosesc următoarele:
– două kg de spata de porc
– o ceapă roșie, feliată
– 200 de ml de bulion de pui.

Pentru marinadă sunt necesare:
– o sticlă de sos BBQ
– câte patru fire de arpagic sau de ceapă verde
– 4 căței de usturoi
– două linguri de oțet de vin alb
– o linguriță de pudră de chili
– o lingură de miere
– două linguri de ulei de măsline
– două linguri de rom jamaican.

Pentru orezul crocant sunt necesare:
– 350 de gr de orez cu bob lung fiert
– o lingură de ulei de măsline
– două linguri de sos de ardei iute
– jumătate de ceapă roșie, tăiată mărunt
– 200 de gr de roșii cherry, tocate
– 3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat fin.

Cu un cuțit foarte ascuțit, îndepărtați șoricul de pe carne, se așează pe o tavă plată să se usuce puțin și se rezervă.
Amestecați întreaga sticlă de sos BBQ cu restul ingredientelor pentru marinadă.
Puneți spata de porc într-o tavă înaltă de copt și turnați jumătate din marinadă. Frecați carnea cu marinadă peste tot. Acoperiți cu folie de prospețime și lăsăți la frigider pentru cel puțin două ore, dar mai bine peste noapte.

Între timp pregătiți șoricul de porc. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Uscați cu un prosop de hârtie șoricul, apoi hașurați cu un cuțit ascuțit partea superioară. Aveți grijă să nu pătrunde-ți și în stratul superficial de grăsime. Se presară generos cu fulgi de sare de mare și se dă la cuptor pentru 50 de minute, sau până când devine auriu și crocant.
Coborâți temperatura cuptorului la 150 de grade Celsius. Scoateți carnea de porc din frigider și rumeniți-o pe toate părțile într-o tigaie fierbinte. Întindeți ceapă roșie feliată pe fundul tigăii și puneți deasupra carnea. Se toarnă restul de marinadă, împreună cu bulionul de pui. Acoperiți cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 3 ore și jumătate, sau până când carnea este suficient de fragedă pentru a se separă cu două furculițe.
Scoateți carnea pe un blat de tăiat și folosind două furculițe trage-ți carnea de porc în fire. Păstrați-o la cald sub folie de aluminiu.

Pentru orez, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați orezul, amestecați pentru a-l acoperi cu ulei și gătiți până devine crocant, aproximativ 5 minute, amestecând des. Adăugați sosul de ardei iute, lichidul din tigaie și amestecați. Luați de pe foc și adăugați ceapa tocată, roșiile cherry și pătrunjelul.
Pentru a servi, întindeți orezul pe un platou mare și puneți carnea, apoi turnați puțin rom jamaican pentru aromă. Deasupra puneți șoricul  de porc înainte de servire.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(cocinaconalegria.com; cocinista-es)

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă