Ascultă Radio România Reșița Live

Înghețată

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Nu cred că există cineva să nu iubească înghețata.
Pentru astăzi mă prezint în fața voastră cu două rețete simple, dar foarte delicioase.
Prima este o rețetă de înghețată cu unt de arahide.

Înghețată

Articol editat de Radio Resita, 16 martie 2024, 09:51

Ne trebuie:
– 550 de ml de frișcă
– 250 de ml de lapte
– 450 de gr de unt de arahide
– 125 de gr de zahăr
– o linguriță de esență de vanilie
– 4 gălbenușuri de ou
Puneți smântâna pentru frișcă și laptele cu zahărul, untul de arahide și vanilia într-o tigaie grea.
Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând în mod constant 10 minute până când zahărul s-a dizolvat și amestecul este omogen.
Luați tigaia de pe foc.
Bateți gălbenușurile într-un castron până devin spumoase.
Adăugați smântâna fierbinte și continuați să bateți până când amestecul este omogen.
Turnați amestecul fierbinte de ouă în  cratiță și continuați să bateți până se omogenizează bine.
Lăsați crema să se amestece la foc până la 10 minute. Se îngroașă până când curge încet de pe partea rotunjită a lingurii. Nu lăsați compoziția să fiarbă.
După ce este gata turnați crema în boluri de servit pe care le lăsați să se răcească în frigider.

A doua rețetă are nevoie de următoarele ingrediente:
– 100 de gr de zahăr
– 80 de grame de pudră de înghețată
– 500 de ml de lapte sau 400 de ml lapte + 100 de ml frișcă
– 75 de gr de stafide înmuiate în rom
– 300 de gr de ananas

Curățați ananasul și-l face-ți piure într-un blender.
Pudra de înghețată se pune într-un bol împreună cu 100 de grame de zahăr.
Puneți 400 de ml lapte amestecat cu 100 de ml frișcă în vasul cu amestecul de praf de înghetata cu zahăr și se bate un minut la setarea cea mai mare. Trebuie să rezulte un amestec fără cocoloașe. Adăugați piureul de ananas și amestecați bine. După aceea puneți stafidele hidratate cu rom. Amestecați din nou, dar ușor.
Puneți această compoziție la frigider sau congelator.

Serviți cu poftă înghețata și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun

Etichete:
Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 30 iulie 2025, 06:00

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane

În fiecare miercuri la Radio Reșița, explorăm aromele rafinate și condimentate ale Orientului Mijlociu, un spațiu culinar influențat de...

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 iulie 2025, 06:00

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia

Marțea, la Radio Reșița, explorăm arome de pe cele două continente americane, iar astăzi vă aducem o rețetă savuroasă din America de Sud....

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 2 iulie 2025, 05:06

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu

Miercurea este dedicată aromelor și condimentelor bogate ale Orientului Mijlociu – o regiune cu o istorie culinară fascinantă și rețete...

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu