Ascultă Radio România Reșița Live

Înghețată

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Nu cred că există cineva să nu iubească înghețata.
Pentru astăzi mă prezint în fața voastră cu două rețete simple, dar foarte delicioase.
Prima este o rețetă de înghețată cu unt de arahide.

Înghețată

Articol editat de Radio Resita, 16 martie 2024, 09:51

Ne trebuie:
– 550 de ml de frișcă
– 250 de ml de lapte
– 450 de gr de unt de arahide
– 125 de gr de zahăr
– o linguriță de esență de vanilie
– 4 gălbenușuri de ou
Puneți smântâna pentru frișcă și laptele cu zahărul, untul de arahide și vanilia într-o tigaie grea.
Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând în mod constant 10 minute până când zahărul s-a dizolvat și amestecul este omogen.
Luați tigaia de pe foc.
Bateți gălbenușurile într-un castron până devin spumoase.
Adăugați smântâna fierbinte și continuați să bateți până când amestecul este omogen.
Turnați amestecul fierbinte de ouă în  cratiță și continuați să bateți până se omogenizează bine.
Lăsați crema să se amestece la foc până la 10 minute. Se îngroașă până când curge încet de pe partea rotunjită a lingurii. Nu lăsați compoziția să fiarbă.
După ce este gata turnați crema în boluri de servit pe care le lăsați să se răcească în frigider.

A doua rețetă are nevoie de următoarele ingrediente:
– 100 de gr de zahăr
– 80 de grame de pudră de înghețată
– 500 de ml de lapte sau 400 de ml lapte + 100 de ml frișcă
– 75 de gr de stafide înmuiate în rom
– 300 de gr de ananas

Curățați ananasul și-l face-ți piure într-un blender.
Pudra de înghețată se pune într-un bol împreună cu 100 de grame de zahăr.
Puneți 400 de ml lapte amestecat cu 100 de ml frișcă în vasul cu amestecul de praf de înghetata cu zahăr și se bate un minut la setarea cea mai mare. Trebuie să rezulte un amestec fără cocoloașe. Adăugați piureul de ananas și amestecați bine. După aceea puneți stafidele hidratate cu rom. Amestecați din nou, dar ușor.
Puneți această compoziție la frigider sau congelator.

Serviți cu poftă înghețata și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun

Etichete:
Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale
Ouă Humayun
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 22 octombrie 2025, 05:00

Ouă Humayun

Miercurea, redescoperim împreună fastuoasele, delicioasele și fabuloasele mâncăruri ale Orientului Mijlociu – o lume plină de mirodenii,...

Ouă Humayun
Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 octombrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie

Duminica – ziua familiei, a bucuriei și a gustului desăvârșit Duminica este, prin tradiție, ziua dedicată familiei și celor dragi – un...

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 octombrie 2025, 05:00

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie

Sâmbăta este ziua în care vă propun o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru echilibrul dintre...

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 10 octombrie 2025, 09:28

Ciorbă scoțiană de pește afumat – gust fin și echilibru în farfurie

În fiecare vineri, vă invit să redescoperiți savoarea mâncărurilor din pește și fructe de mare, alimente esențiale pentru o viață...

Ciorbă scoțiană de pește afumat – gust fin și echilibru în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 octombrie 2025, 05:40

Peameal Bacon – delicatesa canadiană

Bine v-am regăsit pe frecvențele Radio Reșița, la rubrica „Rețetă din America”, unde în fiecare zi de marți descoperim gusturi autentice...

Peameal Bacon – delicatesa canadiană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 octombrie 2025, 05:00

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar

Astăzi traversăm Marea Mediterană și poposim pe spectaculoasa stâncă Gibraltar, acolo unde influențele britanice, spaniole și italiene se...

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar