Cât mai costă hotelul Semenic din Reşiţa

Vestea că hotelul Semenic din Reşiţa este de vânzare la o sumă fabuloasă, a pus administraţia locală dar şi cetăţenii pe jar.

1.900.000 de euro este preţul cerut doar pentru această clădire, în condiţiile în care atât acest hotel cât şi altele aflate pe muntele Semenic au fost achiziţionate la pachet cu numai 500.000 de dolari. În plus, hotelul a fost închis de câţiva ani, aflându-se într-o continuă stare de degradare. Administraţia locală şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a-l achiziţiona, dar nu la asemenea preţ. Primarul Ioan Popa spune că s-a făcut o evaluare a hotelului, iar preţul de vânzare ar trebui să fie cel puţin la jumătate, în condiţiile în care, pentru a redeveni funcţional mai sunt necesare încă 2,5 milioane de euro.

Mă voi lămuri zilele astea cu lichidatorul de ce s-a scos la valoarea asta şi în acelaşi timp de ce nu am fost informaţi. pentru că noi suntem la masa credală, ar trebui să fim informaţi despre toate procedurile care se fac. Sper să nu fie o nouă tentativă de tergiversare a foştilor proprietari, pentru că, dacă NU vrei să vinzi un activ, să mai ţii de el, îi pui un preţ care nu este acceptabil pe piaţă“- a spus primarul Ioan Popa.

Nici societatea civilă nu a rămas impasibilă cu privire la această situaţie inacceptabilă pentru orice cetăţean care cunoaşte soarta hotelului şi cum a fost achiziţionat, reţelele de socializare fiind pline de comentarii. Preşedintele Asociaţiei Pro-Banat, Marian Apostol explică:

Cineva îi ia pe cei din primărie, ne ia pe noi, cei din Reşiţa, de proşti. Şi noi nu putem să asistăm pasivi la chestia asta. în mod normal ar trebui să avem o reacţie, o reacţie civică foarte importantă. pentru că în condiţiile în care s-a făcut această privatizare ,ea este evident că a avut la bază un aranjament care nu a fost ok din punct de vedere legal“-a spus acesta.

Hotelul Semenic din Reşiţa a fost închis în anul 2011 sub pretextul unei acţiuni de renovare şi nu a mai fost deschis niciodată de atunci. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles