Percheziţii domiciliare la 4 dintre romii scandalagii

IMG03650-20140603-1823Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei de la Biroul de Ordine Publică din Reşiţa au efectuat astăzi patru percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Este vorba de grupările rivale de cetăţeni romi care s-au agresat reciproc zilele trecute. Punctul culminant l-a constituit încăierarea de pe strada Laminoarelor în care au fost folosite inclusiv sticle Molotov, săbii şi alte arme albe. O parte din acest arsenal a fost confiscat astăzi. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe recipiente de sticlă cu lichide inflamabile, două seceri metalice, patru topoare, o coadă de topor, o bâtă de baseball, o rangă metalică, instrumente care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Zona „de luptă” a fost monitorizată permanent în ultimele trei zile de echipaje de poliţie şi jandarmi, dar la percheziţiile de astăzi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

„În cauză, 19 persoane, constituite în două grupuri, sunt bănuite că s-ar fi agresat reciproc în zilele precedente, în municipiul Reşiţa, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. Ieri, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar faţă de patru persoane”, se arată în comunicatul IPJ.

În timp ce aşteptau să dea cu subsemnatul la Poliţie, cei patru „au fost curentaţi” şi de poliţiştii locali care i-au surprins consumând băuturi alcoolice pe domeniul public.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles