Ucraina a aprobat introducerea carantinei la sfârșit de săptămână

Cabinetul președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy a votat miercuri să impună o carantină națională la sfârșit de săptămână pentru a limita răspândirea rapidă a coronavirusului, transmite agenția Reuters citată de Rador.

Premierul Denys Shmygal a declarat că lockdown-ul de weekend va fi în vigoare în perioada 14-30 noiembrie. Decizia va presupune închiderea sau restricționarea activității majorității afacerilor la sfârșit de săptămână, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor și transporturilor.

De asemenea, cabinetul a intensificat restricțiile privind funcționarea restaurantelor, cinematografelor, sălilor de sport și a evenimentelor publice.

“Dacă nu se face nimic, până pe 10-15 decembrie sistemul medical nu va mai putea primi oameni, nu vor mai exista locuri în spitale, nici măcar pe coridoare”, a declarat Shmygal într-o ședință de cabinet.

“Sarcina este de a reduce fluxul de oameni la sfârșit de săptămână; cei care pot rămâne acasă ar trebui să rămână acasă”, a mai spus premierul.

De același autor

Related Articles