Ştiri electorale 05.09.2020 ora 11

Noua conducere a filialei Caraș-Severin a Partidului Ecologist Rămân va fi prezentată în această seară, într-o conferință de presă, organizată la sediul partidului din Reșița. La eveniment va fi prezent și președintele PER, Dănuț Pop. La nivel național, ecologiștii își propun intrarea în 25 de consilii judeţene, 2.000 de consilieri şi minimum 30 de primari.

Și la sediul PSD Caraș-Severin va fi astăzi conferință de presă. Aceasta va fi susținută de liderul social-democrat Silviu Hurduzeu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD. În cadrul conferinței se va discuta și despre intrarea în cursa electorală a candidaților de la Moldova Nouă. Silviu Hurduzeu a fost ieri în campanie electorală la Glimboca, Ciuta, Oțelu Roșu și Zăvoi.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Sichevița, Alin Găină, propune locuitorilor comunei un plan de dezvoltare pentru următorii 4 ani. Acesta cuprinde agricultura, dezvoltarea socială, sănătate, educație, cultura și sportul. În agricultură principala măsură o prevede intabularea tuturor terenurilor și a proprietăților. În domeniul sănătății își propune să reabiliteze și să doteze dispensarul comunal.

Echipa candidatului PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca este și în acest sfârșit de săptămână în mijlocul cetățenilor pentru a discuta despre soluțiile la problemele comunităților locale. În această dimineață, echipa liberală a fost prezentă în Băile Herculane. De la ora 12 sunt programate întâlniri cu alegătorii din Topleț, la ora 14 la Iablanița și la ora 16 la Lăpușnicel. Mâine liberalii vor fi în Valea Almăjului la Prigor, Eftimie Murgu, Șopotu Vechi, Dalboșeț, Bozovici și la Lăpușnicu Mare.

Cetăţenii cu drept de vot au la dispoziţie o aplicaţie de unde pot afla cum pot vota la alegerile locale din 27 septembrie. Se numeşte Vot România şi conţine informaţii utile – în limbile română, maghiară şi engleză. În curând vor fi disponibile şi date pentru identificarea secţiei de votare la care sunt arondaţi cetăţenii. Aplicaţia a fost realizată de o organizaţie non-profit care dezvoltă şi pune la dispoziţie gratuit soluţii digitale. Înainte de Vot România, cei peste 1.700 de specialişti IT care lucrează voluntar pentru Organizaţie, au dezvoltat şi alte aplicaţii destinate proceselor electorale, ca Monitorizare Vot, dedicată observatorilor independenţi sau Vot Diaspora, ca sprijin pentru cetăţenii români de peste hotare.

Cele mai citite

Related Articles