Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile locale, iar politicienii îşi încurajează echipele de candidaţi înscrise în cursa din 27 septembrie. Fac estimări, sunt optimişti au proiecte, dar mai intâi de toate fac apel la cetăţeni să iasă la vot. Alegerile vor fi într-un singur tur şi e posbil ca un număr mare de români să nu ajungă la urne, pe fondul pandemiei cu noul coronavirus, atrage atenţia liderul Pro România Victor Ponta. „La alegeri, probabil că mulți vor lipsi de teamă şi este o mare problemă de legitimitate. Dacă primarul se alege de 10-15% dintre locuitori e foarte greu spui că ai un mandat de patru ani legitim. Ştiți foarte bine că într-un singur tur este foarte greu să baţi un primar sau un președinte în funcție”, a declarat Ponta.

Şi președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu considerã cã cel mai important este ca cetăţenii sã iasã la vot pentru a desemna cei mai potriviţi aleşi locali. „Pe 27 septembrie este cel mai bine ca oamenii să meargă la vot și să își aleagă singuri reprezentanții. Indiferent de opțiuni, cei aleși să fie reprezentativi pentru localitățile dumneavoastră”, a spus Ciolacu

Echipa condusă de președintele PNL Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, împreună cu candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Romeo Dunca s-a întâlnit ieri cu cetăţenii din comuna Văliug. Candidatul de acolo pentru un nou mandat de primar, Sorin Blaga a prezentat oportunităţile de dezvoltare a turismului din zona Muntelui Semenic, al staţiunii Crivaia, dar şi problemele de infrastructură din zonă. În oraşul Anina liberalii l-au susţinut pe Gheorghe Românu pentru un nou mandat. Acesta a prezentat proiectele realizate şi cele ce urmează să se implementeze. Marcel Vela s-a întâlnit şi cu cetătenii din satul Valea Timişului – Cîrpa din comuna Buchin pentru a-l susţine pe candidatul Ion Simoniac. O problemă importantă dezbătută a fost racordarea gospodăriilor la reţeaua de gaze naturale pe traseul conductei Orşova-Caransebeş. La întâlnire au participat şi candidaţii la Consiliul Judetean: Marius Isac, Dumitru Rujan şi Ovidiu Chimigeriu. Liberalii au fost prezenţi şi în satul Var pentru a-l susţine pe candidatul la Primărie,  Grigore Lădariu.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a spus că formaţiunea politică pe care o conduce are ca obiectiv să obţină 10 la sută din voturi la alegerile locale. „PMP este un partid pe picioarele lui. În 2016 am avut 800 de candidați în toată țara, astăzi avem 2436 de localități unde PMP, pe cont propriu, candidează. Sunt absolut convins că vom avea un rezultat foarte bun”.