Știri electorale 04.09.20 ora 11

Membrii organizației Reșița a Partidului Ecologist Român se vor deplasa  astăzi la padocul Asociația Lăbuțe Prietenoase din Moniom. Cu această ocazie, ecologiştii vor dona hrană pentru câini şi vor evalua situația materială a adăpostului. Reprezentanții P.E.R. anunţă că se vor implica activ cu resurse umane și financiare pentru a oferi patrupedelor condiții decente.

Silviu Hurduzeu candidează pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. El s-a întâlnit ieri cu locuitorii din Caransebeș și Zăgujeni cărora le-a prezentat proiectele pe care le-a  susținut în ultimii 4 ani, propunerile viitoare și, totodată, a luat act de problemele curente. Am un parteneriat activ cu Felix Borcean și Daniel Boambeş, iar cu susținerea ce o avem din partea lui Sorin Grindeanu, prezent și el la Zăgujeni, putem continua să schimbăm Caraș-Severinul, a declarat Silviu Hurduzeu.

Candidații PNL pregatesc terenul pentru realizarea unei conexiuni rutiere între Valea Bistrei și autostrada A1. În această săptămână a avut loc o întâlnire în zona denumită Tăul Ursului, din județul Timiș, la care au participat Romeo Dunca, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Doru Iustin Cîrdei și Costel Medeleanu, primarii comunelor Zăvoi și Tomești, ce candidează pentru un nou mandat de edil șef al acestor comune, precum și Delia Tulea, candidata PNL la Primăria Rusca-Montană. Discuțiile s-au purtat în jurul proiectului ce vizează realizarea unei legături ruiere între județele Caraș-Severin și Timiș, pe traseul Voislova – Rusca Montană – Ruschița – Luncanii de Jos, și apoi conexiunea acesteia cu județul Hunedoara, drum ce ar asigura o legătură mult mai scurtă între aceste trei județe, precum și crearea unei conexiuni între localitățile din zona Văii Bistrei și autostrada A1.

La sediul Autorităţii Electorale Permanentă din Bucureşti are loc astăzi tragerea la sorți a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară cu ocazia alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie. Preşedintele AEP, Florin Mituleţu Buică afirmă ca există suficient personal pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor locale.

AL-04.09.2020-Buica AEP- DRA

Reamintim că, începând cu alegerile locale din 2016 a devenit funcțional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal. În acest sens, în toate secțiile de votare există cel puțin un operator de calculator care verifică în sistem datele referitoare la fiecare alegător în parte.

Cetăţenii cu drept de vot au la dispoziţie o aplicaţie de unde pot afla cum pot vota la alegerile locale din 27 septembrie. Se numeşte Vot România şi conţine informaţii utile – în limbile română, maghiară şi engleză. În curând vor fi disponibile şi date pentru identificarea secţiei de votare la care sunt arondaţi cetăţenii. Aplicaţia a fost realizată de o organizaţie non-profit care dezvoltă şi pune la dispoziţie gratuit soluţii digitale. Înainte de Vot România, cei peste 1.700 de specialişti IT care lucrează voluntar pentru Organizaţie, au dezvoltat şi alte aplicaţii destinate proceselor electorale, ca Monitorizare Vot, dedicată observatorilor indeendenţi sau Vot Diaspora, ca sprijin pentru cetăţenii români de peste hotare.

Cele mai citite

Related Articles